søndag 3. mars 2013

Formiddagstur uten fangst


Var avgårde nordover i nitida i morges. Etter flere dager med mildvær var jeg spent på hvordan isen ville være på vannet i Sveio jeg hadde sett meg ut. Tydelig at det var smelta litt. Konsistensen var også noe helt annet enn stålisen tidligere i vinter på vannene her. Likevel gode 20cm is, men den var mer porøs nå. Også lydene i isen var annerledes enn de vanlige smellene i stålis. Litt mer nervøs enn normalt på isen i dag.

I underkant av to timers fiske på isen resulterte i fint lite. Jeg var nok på en god plass nær en liten holme i dette vannet og ikke langt fra et innos. Ingen fiskebesøk verken på de to ståsnørene, et med lysblink og maggot og et med mark, eller besøk bortpå mormyskaen over eggeskallene på bunnen.


På vei hjem tok jeg turen innom en fjordarm for å se på isforholdene der med tanke på kommende sjøørretfiske. Fant noen hundre metere med åpent vann. Da ble det en halvtimes fiske med haspelstanga. Det gav til slutt like lite resultat som med mormyskastikka tidligere på dagen. Fin tur i dag uansett. Det er vitterlig vår i lufta nå. Måtte den bare skynde seg!

6 kommentarer:

Anita sa...

Det går ann å kjøpe fersk fisk i butikken da!hihihiihihih♥


hjemmelagde plukkfiskekare!!mmmmmmmm namm!!

Flotte bilder som vanlig hos deg!!!!

Martin Hansen-Just sa...

Børstemarken har våknet til liv og, flere feite fine marker ble tatt opp og studert i en av de gode lune sjøørretvikene igår :) Så da begynner det virkelig å skje ting! Hadde planner om å få til noen turer denne uka, men guttungen har fått spysjuken så får bare se an :/ Passer alltid like dårlig de rundene der :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelig kommentar til innlegget, Anita! :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Ja, det er et godt tegn i sjøen det. Er jo mars som er børstemarkmåneden.

:)

Anonym sa...

Går mot spennende dager etter sjøørreten nå. Godt det haster mot vår:)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Ja, våren må bare komme nå.

:)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.