lørdag 16. mars 2013

Kamera?


Jeg har fått et par forespørsler i vinter om hvilket kamera jeg har med på tur. Svaret er enkelt; et billig kompaktkamera. Det siste jeg kjøpte, fremst på bildet over, betalte jeg 1200.- for.

Jeg har de siste årene hatt et forbruk på ett kompaktkamera i sesongen. Har gjerne kjøpt et billig et på tilbud før tursesongen. Det blir mye brukt og jeg sliter de ut raskt med den bruken de er utsatt for hos meg. Kamera ligger alltid klart i lommen. Hvis ikke blir det lite bilder. Jeg lærer meg fort å operere kameraet med en hånd. Det gjør at jeg kan få sjans til litt flere "actionbilder". Det ville jeg ikke klart med speilreflekskameraet som en sjelden gang er med. Det blir oftest for tungt og prioritert bort. Tar det gjerne med i kanoen hvor vekta da ikke betyr så mye.

Med kompaktkameraet i lommen så er det alltid klart til skudd. Bakdelen med å alltid ha det i lommen er at lommen ikke alltid innehar riktig "atmosfære" for en elektronisk følsom enhet som et slik kamera kan være. Jeg merker det gjerne utpå høsten at elektronikken sliter litt mer enn i starten på tursesongen. Mer støv, rusk og rask gjør også til at bevegelige deler glir dårligere.

Foran kommende tursesong skal jeg legge noe kroner ekstra i kompaktkamera. Jeg har ventet på et godt vanntett og støtsikkert kamera. Det ser jeg er i handelen nå. Vurderinger som er gitt på det kameraet tilsier en riktig så god kvalitet med tanke på mitt bruk. Hvilket kamera jeg anskaffer i vår skal dere få vite da.

Mitt gode, "gamle", Nikon speilreflekskamera fra 2005 skal snart også byttes ut. Jeg har god optikk til det som kan brukes videre. Svært god faktisk. Trenger derfor bare et hus, evt. at jeg kjøper en pakke med et zoomobjektiv som kan fungere godt på tur. Jeg trenger et "allværskamera" og har sett meg ut et allerede.

Mer enn 90% av alle bildene her på bloggen er fotografert med billige kompaktkamera. Innimellom dukker det riktignok opp bilder fra speilrefleksen som f.eks. i forrige innlegg, men det ligger som sagt oftest igjen hjemme når jeg drar ut. Fiskeutstyret prioriteres foran nesten alltid.

5 kommentarer:

stian aadland sa...

Selv drasser jeg med meg en speilrefleks, et lommekamera, en gopro, 2 objektiv, ekstra batteri og stativ. Sinnsykt mye vekt der med andre ord, men da er jeg dekket for de fleste situasjoner. Har prøvd meg et par turer med bare lommerkamera men da føles det ut som noe mangler.. spesielt for nattfoto. Blir mye slitasje som du sier men prøver å være nøye med å pakke i vanntette poser med god lås. Akkurat anskaffet nytt lommekamera som heter Sony RX 100. Litt stift i prisen men verdt å ta en titt på da bildekvaliteten er helt enromt bra.
Vennlig hilsen Stian

Anita sa...

Hei sjekk ut den nye samsung mobilen..tåler 20 minus?og 30 min under vann..ja ta bilder av fisk under vann..tenk deg en sprudlende sprellene ørret på vei opp!
Takk for tipset!eg brukar bare samsung og nikon..nikon er beest!!!
Ha en fin helg!

Ronny Hauge sa...

Hei Bjarne..Jeg fikk et nytt kamera til jul,et som tåler vann ned til 10meter og fall på 5 meter..Nikon coolpix,det er et meget robust kamera..Har også gps i seg som foteller hvor bildene er tatt..

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige tilbakemeldinger og info.

Poenget er å ikke måtte pakke ned kameraet. Da blir ikke de gode bildene tatt. Pakker man kameraene i vanntette poser vil man oppleve å gå glipp av motivene som plutselig er der. Jeg fotograferer ofte mens jeg går/er i bevegelse. Det er ikke lett om man må pakke fram kameraet hver gang samtidig som man er redd for å få vann på kameraet. Jeg er redd et kamera som er dyrt og heller ikke værsikkert blir mindre brukt enn et billig kamera eller et vanntett/støtsikkert et. Kameraet kan være så bra det bare vil egentlig, men det hjelper ikke hvis det ikke kan være klar til skudd under enhver omstendighet.

GPS-tagging av bildene i kameraet er jeg egentlig lite interessert i. Jeg ser ikke helt hva jeg kan bruke det til i mitt virke. Jeg pleier å være til stede når bildene blir tatt og vet da også hvor de er tatt ;)

Mobilkamera er utelukket. Det blir for sårbart å stole på. I nærmiljøet er det jo greit.

:)

Ronny sa...

Eg ser den Bjarne,men du trenger ikje å ha på gpsen.Det er iallefall et kamera som tåler mye,både av vann og slag og lett å ha i lommen :)..Men la oss håpe at våren snart er her slik at det går ann å komme seg til fjells snart..Satser på ein tur og to i det området vi var i fjor..

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.