søndag 18. august 2013

En liten tur bare

Pusler mest innendørs i helga med stell, vask og fiksing av turutstyr, men jeg måtte ut å kikke litt likevel. En liten tur bare.

Dagens outfit

Det skulle lette, været i dag, sa yr.no etter siste natts syndeflod. Kan gjerne oppstå godt fiske etter et slikt vær med vannstandsøkning og kjøligere vann. Da sola tittet fram i formiddag heiv jeg meg i bilen og dro til en nabokommune for å sjekke et vann jeg bare har sett på kartet.


Området vannet ligger i er brannherjet etter en lyng-og skogbrann for ikke lenge siden. Slike ting kan også påvirke vannet vil jeg tro. Mye næringsstoffer fra jordbunnen vil kanskje vaskes ut i vannet og endre forholdene. Kanskje til det bedre.
Det ble ingen fangst. Ikke vet jeg om det er fisk i vannet heller, men det var verdt turen synes jeg. Jeg så ikke tegn til liv nedi der. Spennende egentlig å gå i et slikt brannherjet område og se spirene til nytt liv der det har brent. Se hvordan pionerartene, som de kalles, starter opp som de første plantene på utbrent mark.


5 kommentarer:

Anita sa...

Vakre bilder og fin liten tur;)))))

Unknown sa...

Dette minner meg om Myklandsvatna i aust agder. Der ble det etter hva jeg mener forsket endel på effekten av fisket etter slike branner om det skulle være av interesse.

Helge sa...

Enig i den spenninga i slike områder. Svein R Møller nevner myklandsvatna. Har etter hvert mange turer ned dit. Fiske er bra til veldig bra etter min mening. Vet ikke hvordan det var der før brannen men ser ikke ut som det har tatt nevneverdig skade.
Myklandsområde har fått en spesiell fargerik mose etter brannen. Utrolig vakker.

Unknown sa...

Signerer siste talers utsagn angående fiske i nevnte vann.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Interessant! Takk for kommentarer, folkens! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.