torsdag 29. august 2013

Med ungdommen til Utsira

Noen ganger føler jeg meg privilegert som får gjøre dette. Jobbe som lærer i ungdomsskolen. Spesielt på turer som dette, den tradisjonelle SLT-turen som alle 9.-klassinger i Haugesund deltar på.


Jeg er nemlig så heldig å få jobbe med kanskje landets kjekkeste ungdom. Slitsomt til tider ja, med all verdens pubertale problemer som kan dukke opp, men til syvende og sist vanvittig givende!

SLT-turen dette året gikk for første gang til Utsira og Haugesund Turistforening sin hytte der, Nordvikgården. Fantastisk fint sted med fine fasiliteter! Grunnen til at det ble hit og ikke til fjells, til Olalia som foregående år, var at Olalia er under rehabilitering. Utsira ble alternativet.

Nordvikgården til høyre

Rundtur øst på Utsira


Skal innrømme at jeg har vegret meg litt for denne turen i år. Ikke selve oppholdet, men heller overfarten fra Haugesund og langt ut, vest i havet til Utsira. En time og ti minutter i båt. Helt greit en solskinnsdag uten ansvar, noe helt annet i sørvest kuling og med ansvar for 30 ungdommer med sjøsyke. Jeg og mine kolleger, og ungdommen, var heldige denne uka. Vi hadde solskinnsdager og lite sjø! Utsira er ikke feil plass å være da.

Det ble flott vær for klassene jeg fulgte, nemlig 9a og 9b fra min skole, med hver sin overnatting på Nordvikgården. En super gjeng å være på tur med. Bra opplegg fra turistforeningen også som stilte med hyggelige folk.

Vi var mange som var førstereis til Utsira. Vi kommer gjerne igjen. Helst i finvær. Takk for turen!

En av de to vindmøllene på Utsira

Rutebåten på vei mot Utsira


(SLT = Samordning av Lokale rus- og kriminalitetsforebyggende Tiltak for barn og unge i Haugesund)

Mer fra Utsira her.

7 kommentarer:

Anders sa...

Heldige elever du har:)

Anita sa...

Det ser ut som en kjekk tur!Likte att dere engasjerere dere i SLT.Bra for alle å få slike fine inntrykk:))
Helt supre bilder og godt skrevet ,Bjarne!:))

Anonym sa...

Du har absolutt fanget Utsira, Bjarne! Så flott at du skriver så begeistret både om ungdommene våre og øya mi!
Rektor Mary Anne

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige kommentarer! :)

moroglillemann sa...

Å være lærer kan være slitsomt ja, men som du sjøl skriv, kan være veldig givende. Å dra på en sånn tur med 9. klassinger kan være utfordrende, men om dei koser seg så blir verden en herlig plass å leve!! Du har en flott jobb, og gjer en flott jobb også ;)

Atle Grimsby sa...

Flotte bilder fra Utsira!

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige ord! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.