torsdag 22. august 2013

Valgfag friluftsliv


Da er vi igang! I dag gjennomførte vi første turen dette skoleåret med valgfag friluftslivklassen på skolen jeg jobber. Valgfaget har vi kalt "Natur, miljø og sportsfiske" og vi tilbyr dette på 9. trinn i år.

30 stykker var vi som la i vei opp til Krokavatnet i Haugesund i ettermiddag. I strålende solskinn og flereogtjue varmegrader svettet vi oss oppover Djupadalen. Etter nesten en time var vi framme og kunne slappe av i sola i nordenden av vannet. Flere hadde fiskestenger med, men noen fangst ble det ikke. Vi skylder på været, nemlig altfor fint.

På neste tur blir det kanotrening. Det må til før overnattingsturen vi skal ha i slutten av september på Vigdarvatnet i Sveio.

7 kommentarer:

Anita sa...

Kjempefint!Tenker gutta boys koser seg:-)
Skal bli artig å høre om kanoturen:-)
Anita.

Helge sa...

Hadde selv friluftsliv som valgfag i min grønne ungdom. Fantastisk tilbud som faktisk var ganske populært. Håper skolene klarer og holde det tilbudet i gang for fremtiden og. Gjorde godt for en rebel som meg hvertfall...
Supert tilbud Bjarne... All kredd for det.

LarsenFoto sa...

Så morro! :D Må jo være helt perfekt å kunne ha det som valgfag! Veldig godt tilbud. Mange flotte bilder her forresten! Ser ut som du har vært på mange fine turer! :) Ha en fin helg!

Aud sa...

Heldige ungdommer som har mulighet til et slikt valgfag :-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige tilbakemeldinger på innlegget, folkens! :)

Anonym sa...

Hvordan legger skolen din opp dette valgfaget? Det ligger jo kun 1,5 timer i uka til rådighet?
SKal ha friluftsliv på 9.trinn i år

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei. Vi har en dobbelt skoletime på slutten av hver ondag. Vi har korte turer i nærområdet kort fra skolen + at vi et par ganger utvider litt med en times tid. Disse utvidelsene har vi fått lov å avspasere seinere. I tillegg og svært heldig for oss så har vi fått lov å dra på to overnattingsturer i året, en på høsten og en på våren (fredag-lørdag de siste årene). Vi avspaserer da 5 ganger for hver overnatting. Dvs. at vi avspaserer den mørkeste årstiden. Vi driver ikke vinterfriluftsliv. Sjekk etiketten #skole her på bloggen så finner du de fleste turene med valgfag friluftsliv vi har gjort. Sender du meg en mail så kan jeg sende deg vår årsplan som er klar i løpet av denne uken. Da vil du se hva vi planlegger i år.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.