lørdag 28. september 2013

Kald natt ved Vigdarvatnet

Første overnattingsturen med valgfag friluftsliv er gjennomført i kaldt, klart og fint høstvær. Vi kunne ikke ha vært mer heldig.


Alle var i bussen klokka to. Skoleuka var ferdig, men valgfagturen gjensto. Nå bar det i vei nordover mot Sveio og Vigdarvatnet. Første overnattingsturen til valgfag friluftsliv-klassen skulle gjennomføres. Per Andreas kom bak med en henger full av kanoer. Det her skulle bli bra!

En halvkilos ørret var all fangsten garnet gav oss

Leiren ble snart etablert på en landfast øy i Vigdarvatnet. Lavvoene som Helsport har hjulpet oss med fant vi plass til inne i skogen. Der sto de plant og fint og i le for vær og vind skulle det blåse opp. Heldigvis gjorde det ikke det. Snart var det også fyr i bålpanna fra Espegard.

En gjeng ble med ut i kanoer for å trekke garnet jeg hadde satt ut kvelden før. En halvkilos ørret var hele fangsten. Litt dumt at den var full av parasitter viste det seg. Lite apetittelig. Vi lot den være som mat da. I stedet fikk mange for første gang smake på frysetørket turmat fra Drytech som har sponset klassen med et par måltider hver med Real turmat.

Mørket senker seg fort nå i slutten av september og stjernehimmelen var snart synlig over trærne i leiren. Over halvparten av gjengen ville ligge utendørs på natta med stjernene som tak. Første gang for mange det.

Bålpanna fra Espegard varmet godt på kvelden

Vakker morgen ved Vigdarvatnet

Helsport hjalp oss med lavvoer

En trøtt gjeng i lavvoleiren varmer seg rundt bålpanna

Natta ble en kjølig opplevelse for alle. Gradestokken krøp faretruende ned mot null, men heldigvis ikke under. En kald, men nok minnerik opplevelse for mange den natta.

Med god fyr i bålpanna fant vi varmen igjen på morgenkvisten. En strålende fin morgen ble det med vakker soloppgang. Mange fikk seg en kanotur på formiddagen, blant annet måtte vi ut å trekke garnet igjen, men nå var det ingen fangst.

Leiren ble revet i god tid før bussen skulle hente oss. Guttene tok sin tørn og padlet kanoen til lands igjen. Jentene hadde tatt de ut i går. Vi forsøkte å forlate plassen like fin som vi fant den. Sporløs ferdsel var et tema for turen nemlig.

Tror alle er enige om at det var en fin tur. Takk for turen folkens!

Kanotur på morgenen4 kommentarer:

Sylwia Grabinska sa...

vilken äventyr! Fina bilder som vanlig :)
hälsningar från kallt och regnigt Sverige

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelig kommentar til innlegget, Sylwia :)

Unknown sa...

Så ut til at dere hadde en fin tur. Snart på tide å bytte ut garnet med pilkestikka nå;)

Unknown sa...

Det var kjempe kjekt på tur, skulle ønske vi kunne ha hvert der lenger

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.