søndag 29. september 2013

Sist i september


Godt å få seg en tur alene etter å ha tilbrakt et døgn sammen med ungdommene på valgfag friluftsliv. Finne roen igjen. Det merkes at jeg har vært på tur med 30 ungdommer.

I dag tok jeg derfor Ally med til Storavatnet i Tysvær hvor jeg også i fjor hadde en tilsvarende tur. Like fint vær denne gang også.

Kanoen ble sjøsatt ved Sandbekken hvor det er fine fasiliteter til slikt. Deretter bar det nordover på Storavatnet. Nesten helt nord i vannet gikk turen. Ingen fiskefangster å skryte av, kun et par småtasser på spinner i utoset av vannet.

Fine fasiliteter ved Sandbekken i Tysvær

Større fangst ble det på to holmer hvor jeg gikk i land og fant en del traktkantarell. Akkurat som i fjor det også. Også noen piggsopp ble med hjem.

Det ble en god mils padling i dag. På tilbakeveien fikk jeg brisen i mot og fikk brukt litt krefter. Fin trening det. Nå får jeg se om det blir flere turer med Ally i høst. Blir det en fin dag i oktober så kan det godt bli nettopp det.

Lunsj på en holme


3 kommentarer:

Anders sa...

Ser ut som du har hatt en fin tur, veldig fortjent det Bjarne:) Bra du tar med undommen ut!

Jan Erik sa...

Litt misunnelig på slike turer alene med kano, og under slike forhold. Nesten så jeg får lyst på en Ally til neste år:)

Kjenner igjen det med å finne roen alene på tur etter å ha hatt med ungdom ut. Givende å ha med elever på tur, men det er ikke akkurat avslapping og stille timer ved bålet.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige kommentarer karer! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.