mandag 18. august 2014

Kort oppsummering av sommeren

Jeg er i jobb for fullt igjen etter to måneders fri. Skal innrømme at det var hardt å begynne igjen i arbeid og det tar vel noen dager til før de daglige rutinene og strukturen er på plass igjen.

Joda, jeg er lærer og har utnyttet den lange friperioden min nesten maksimalt til tur og friluftsliv i sommer. Her er sommeren kort oppsummert turmessig i kronologisk rekkefølge (klikk på lenkene under bildene for turrapportene):


Jeg klarer ikke å rangere turene etter hvilken som har gjort mest inntrykk, eller hvilken som var best i sommer, men må jeg så tror jeg nok at turen i Finland vil toppe pallen. Den turen tok virkelig på både fysisk og psykisk, men likevel en fantastisk og uforglemmelig, flott tur.

Turen og fisket på Laksefjordvidda vil jeg heller aldri glemme. Jeg har ikke opplevd slikt fiske før og når du har hele flatvidda for deg selv, ja da kjenner du virkelig på hva som er viktig her i livet.

Øvre Pasvik var jo bankers på papiret for sommeren og leverte glatt varene jeg var ute etter. Hadde jeg sett bjørn ville det vært prikken over i'en. Likevel en flott tur helt etter planen og fin start på Nordkalott-turneen.

De to siste turene i sommer sto jo ikke på planen jeg la i vinter, men ble tatt på sparket. Etnefjellene med Åkrafjordfjellene er alltid et alternativ når fjellturer planlegges her i huset og er lett gjennomførbart slik sett. Av de to siste turene så er det turen i Dyraheio landskapsvernområde innerst i Suldal som virkelig appelerte til villmarksfølelsene. Jeg må inn igjen dit en gang, det er ganske sikkert.

Som sagt tidligere på bloggen i sommer så la jeg siste turen på Nordkalotten på is. Meningen var nemlig å ta en god uke eller to i Stabbursdalen nasjonalpark i Finnmark, etter Vätsäri-turen. I og med at kanoturen i Finland ble i hardeste laget la jeg sørover i stedet for mot Stabbursdalen. Jeg angrer ikke på det. Kroppen trengte noen dagers hvile. Jeg kjenner det faktisk ennå, når dette skrives, at jeg har båret kano på hodet bra mange kilometer i sommer. Ally skal ikke på hodet mitt mer denne sesongen. Det er garantert.

Framover nå så blir det noen helgeturer hvis været viser seg fra en ok side. Jeg drar ikke til fjells uansett vær. Det får være grenser. Det blir nok hovedsakelig i nærfjellene jeg drar opp i såfall. I jobbsammenheng så blir det uansett en helgetur siste helg i september i Etnefjellene sammen med mer enn 30 tenåringer. Valgfag friluftsliv som jeg underviser har booket Løkjelsvatnhytta. Det må bare blir moro! En rapport fra den turen vil selvsagt også komme her på bloggen. Høstferien blir mest sannsynlig og tradisjonen tro, en hyttetur på Sørlandet. Så får jeg ta det som det kommer etter det.

Stay tuned!

4 kommentarer:

Hel-G sa...

Ser ut som en sommer mange med meg kunne tenkt seg. Fantastiske turer du har hatt. Det har sine fordeler med den sommerferien du har i læreryrket ser jeg. ;-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Noen fordeler skal man ha :)

Fjällripan sa...

Många fina turer du hunnit med! :))

å kul med nytt objektiv till kameran!

alixe sa...

bonjour j'aurais aimer les randonnées dans ce beau décor
bon dimanche
alixe

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.