onsdag 20. august 2014

Ny optikk


Jeg har tatt meg råd til nytt objektiv til kameraet. Om bildene blir så mye bedre med dette får vi se, men jeg har lenge ønsket meg noe mer vidvinkel for landskapsfoto og turfoto og tror jeg har gjort et greit valg her til mitt "DX-kamera".

Jeg havnet til slutt på et Sigma objektiv, en vidvinkelzoom med fast blender og brennvidde på 10-20mm. Objektivet har den eksakte betegnelsen Sigma F3.5 EX DC HSM og har fått gode omtaler. Heller ikke for kostbart for min lommebok og det er veldig greit slik jeg slenger rundt på kamerautstyret mitt på tur.

Krysser fingrene for litt finvær en helg snart så jeg får testet det ordentlig på tur. Ser fram til både landskap- og nattfotografering med dette.

8 kommentarer:

Unknown sa...

Gratilerer med nytt objektiv. Har selv vurder å kjøpe vidvikel og leser gjerne et blogginlegg eller to om hvordan du syns det fungerer. Ser gjerne noen gode bilder også ;-)

Englepappa/ Ole JN sa...

Stilig. Blir kjekt å sjå landskapsbilder! Kunne vore interessant å sjå eit bilde av det same landskapet med denne linsa og den du hadde før, og samanlikne resultatet. I alle fall viss du nyttar om lag same brennvidde og blender.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for tilbakemeldinger på innlegget. Ja, kanskje skal jeg prøve det, en sammenligning mellom gamle normalzoomen (ca. 10 år gammelt objektiv 18-70mm) og dette nye på lik brennvidde. God idé! :)

Holger sa...

Grattis. Alltid stas med ny optikk! Ein får eit nytt syn på ting! :) Har titta litt på det same objektivet - til Canon, seff. Spent på om du blir nøgd.

Aud sa...

Gratulerer. Ser fram til å se bildene :-)

Anonym sa...

Blir spennende å se bildene etterhvert. Selv syns jeg det er fryktelig vanskelig å få til gode bilder på 10mm. Derfor også veldig morsomt å prøve på!

Anita sa...

Ja dette var noe gitt!!!!!intresangt!Har og lenge tenkt på ett nytt objektiv..vidvinkel..Så jeg ser frem til nye bilder fra deg..jeg er veldig kresen kjøpte meg nytt kamera men er ikke fornøyd(Tror søren det er noe i veien med meg så ikke sjønner bruksanvisningenhihiih)

Jaja Streiken snart over nå?Håper det!Mangen som gleder seg til nylæring:)Ha det fint

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for tilbakemeldinger på innlegget. Jeg ser fram til de første turbildene med dette objektivet. Kanskje noe nå i helga.
Anita; vi er ennå ikke tatt ut i streik her hos meg.

:)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.