lørdag 31. januar 2015

Tilbake til Femundsmarka


Til sommeren er det endelig tilbake til Femundsmarka igjen. Den turen er spikret på kalenderen.

Jeg er ingen dreven markatraver der inne ved svenskegrensen, men ser likevel fram til min femte tur inn i denne fascinerende nasjonalparken med det fantastiske morenelandskapet og de spennende fiskevannene.

Første turen inn i Femundsmarka hadde jeg så sent som i 2011, en flott rundtur med utgangspunkt Elgå og start-og endepunkt Haugen brygge. Året etter, i 2012 ble det avgang fra Jonasvollen og inn i marka fra Storvika. Tilbake via Røoset. I 2013 ble det to turer på rad den sommeren. Den første, igjen fra Storvika og ut igjen fra Haugen brygge. Deretter direkte i bil til Kjäringsjön og en rundtur med kano derfra via "labyrinten", Rogen, Revapassasjen, Revsjøen, Styggsjøan, Litlebuddhåen, Rogshåen og over Rogen igjen.

Nå til sommeren ser jeg for meg en fin rundtur igjen med inngang Storvika 20. juni. Første camp på Røvollfjellet ved et av vannene der, så opp i Grøtådalen etterhvert, og forhåpentligvis helt inn til Kratland og de spennende tjønnene der inne. Utover igjen kanskje via Midtrøsttjønnan og nedover langs Røa. Bare kanskje den veien. Det er dumt å detaljplanlegge tur i Femundsmarka har jeg funnet ut. Det er bedre å bare følge været, fisket og vinddraget.

Noe som virkelig kan bli trivelig er selskapet jeg ser ut å få med meg på denne turen. Opptil flere Haugalendinger har nemlig booket en ukes tid i Femundsmarka sammen med undertegnede. Det kan med andre ord bli mange fiskeskrøner og gode historier rundt leirbålene som fyres i Femundsmarka i sommer! Bare tida kan gå litt fortere nå!

6 kommentarer:

Unknown sa...

Da er det bare å ønske riktig god tur! Selv er jeg fremdeles i tenkeboksen hva angår sommerens tur/er.

Ståle sa...

En får bare glede seg. Virkelig flott der inne. Blir tur innover i de traktene på meg også. Riktignok en måneds tid senere og med mer fokus på lendet nord for Røa.

Unknown sa...

Har ikke vært i Femundsmarka siden 2012, men skal til sommeren inn igjen fra svensk side med kano samme helg. Usikker på om turen går innover mot Vonsjøen, Roasten eller Revsjøen :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Femundsmarka og Rogen er aldri feil verken til fots eller i kano :)

Ola S sa...

Femundsmarka, og særlig Grøtådalen og Kratlland, er aldri feil nei :) Terrenget mellom Kratlland og Midtrøst, særlig ned fra Voltjønnan mot Midtrøst, er etter min erfaring svært tunggått, selv etter Femundsmarkstandarder. Tråkket fra Vonsjøen over mot Lille Vonsjøen er derimot meget bra, så kanskje turen tilbake mot Røa kan gå derom? Uante muligheter :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for tips, Ola. Ja, jeg gikk over til Røa fra Kratland i 2011. Merket at det var tungt terreng mellom Voltjønnan og Midttrøst i regnværet jeg hadde da. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.