søndag 17. januar 2016

Siste dag på isen på lenge?


Siste dagen på isen i dag på lenge? Mildvær er nemlig meldt til uka her på mine kanter av landet, men i dag ble det igjen en fantastisk flott dag ute på isen, men iskaldt!


Da jeg passerte Bjelland i Sveio på vei nordover i morges viste gradestokken minus 17. Det er ikke dagligdags på Haugalandet. Det var iskaldt da jeg parkerte bak bilen til Frank. Han var nettopp også kommet og sammen dro vi ut å isen så frostrøyken stod.


To stykker var allerede utpå da vi rigget oss til, bl.a. Sturla som vi møtte her sist helg. Ingenting ennå kunne han melde. Nå måtte det vel bli fangst på undertegnede. Fjerde dagen på isen denne vinteren og ennå ikke fisk. Nesten litt flaut.


Det går faktisk ikke lang tid før det ringer i bjella på den ene stikka jeg nettopp har satt ut. Der var jammen røya på. Ingen stor, men dog fisk likevel. Det gjorde godt for selvfølelsen.


På det meste er vi 8 stykker på isen der vi er. Det er endel overvann på isen også, noe som gjør det kjølig på beina etterhvert. Heldigvis vanntette sko.

 Iskaldt på isen i dag


På land fyrer vi kaffebål. Det må vi ha når det er så fint vær. Hele vedsekken som Frank hadde med går unna på bålet. Kokekaffe og ostesmørbrød er fine saker utendørs.

 Frank agner snøret


I det sola forsvinner bak åsen i sørvest kommer kulda krypende igjen. Sola har holdt den på et levelig nivå i mange timer, men i det den forvinner kjennes kulda godt.


Med tre små røyer som sluttresultat pakker jeg sakene. Det ble fiskefangst til slutt på isen i år også. Når det blir ny tur på isen neste gang, ja det er usikkert. Mildvær er meldt til uka.

3 kommentarer:

Aud sa...

Fin fangst :-)

UTE avdelingen sa...

Fin blogg! Vi har fått til noen turer på isen i år vi også. Smårøyer og en ørret, men mest av alt er det "kos på tur". Flott at du drar med ungdommen i akebakken også. Kveldshilsen fra Kaja i UTE avdelingen.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige kommentarer til innlegget. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.