lørdag 9. januar 2016

Endelig på isen igjen


Et par år siden sist, men i dag var det endelig ny tur på isen, på isfiske. Etter en ukes oppladning og venting på at isen burde være trygg var det avgårde i formiddag.

På plass ved vannet i Sveio hadde Oliver og Frank allerede ankommet og sjekket istykkelsen nøye. 10cm stålis. Det er mer enn godt nok, likevel skal man ta forholdsregler utpå isen. Ispigger rundt halsen er obligatorisk.


Det ble mange timer på isen i dag, men lite fangst. Mulig var det noe bortpå et av ståsnørene vi hadde utpå. Et pling i bjella på en av stikkene kunne indikere at et aller annet dro litt i marken.


Vi forsøkte både mark, maggot og kunstig agn i dag, på flere dybder og flere plasser. Også mormyskaen ble forsøkt under kikkfiske. Det var kun stingsild som var bortpå å nappet i mormyskaen som var tydelig å se over eggeskallene som lyste på bunnen. Skaper god kontrast. Vi forsøkte også å fôre noen av hullene med rå reker, men det hjalp altså ikke mye.


En kald bris fra øst var til stede mye av dagen i dag. Kaffekoken tok vi på land i le av vinden. Fin tur i trivelig selskap var det uansett. Ny tur i morgen på nytt vann. Krysser fingrene for fangst da.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.