søndag 25. desember 2016

Gullruta


Gullruta er ikke bare på TV, nei her snakker vi om virkelig kvalitet, nemlig Etnefjellene! Vil du oppleve Etnefjellene er "Gullruta" et opplagt alternativ!

Et av de flotteste fjellområdene vest i Norge er Etnefjellene langs fylkesgrensen mellom Rogaland og Hordaland! Fra Seljestad i øst til Olalia i vest kan man vandre på merket sti og overnatte under tak hvis man ønsker på turistforeningshyttene langs stien. I Etnefjellene finnes faktisk også Norges vestligste villreinstamme!


Haugesund Turistforening gir deg "Gullruta" eksklusivt. Sjekk denne turen når du planlegger kommende tursesong!


Her på bloggen finner du mange blogginnlegg fra dette fantastiske fjellområdet. Her et lite utvalg:
God tur i Etnefjellene!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Litt nysgjerrig på "villreinen" i etnefjella. For noen år siden ble det observert rein inområdet aust for skarstøl ganske ofte, no er det ei stund sidan eg har høyrt om observasjoner. Er det fortsatt rein i området? Er dette i så fall samme dyra som går i Seljestadfjella? Evt samme dyra som går/gjekk i saudafjella?

Mvh
Erik

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei Erik!

Ja, jeg antar det er samme "stamme" selvom jeg ikke er ekspert på dette. Andre vet kanskje mer. Har hørt en gang at det ble satt ut dyr i Vikedalsfjella på 80-tallet? Ser at Lars E. Lundal skriver i boka si om Etnefjellene at Seljestadstammen var på ca. 30 dyr da jakta åpnet på disse i 1983. Reinsdyr kan jo vandre over store avstander og følger vær og vind og da er nok ikke dette fjellområdet så veldig stort for disse dyra. :)

Anonym sa...

Hei Bjarne, fann litt info her: http://www.etnelaks.no/rein/

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Supert! Takk skal du ha for den! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.