onsdag 28. desember 2016

Romjulsørret


I dag var ørreten i bettet, men kanskje litt for godt. Den som ble med hjem var en som burde fått svømme videre. Vinterslank som den var. Det skjer av og til.


Det var flott å være ute i dag. Så å si helt vindstille og noe mildere enn gårsdagen. To små hadde vært innom håven da jeg nådde fram til Marius på gromplassen. Han var litt tidligere ute enn turblogger'n.

En liten som fikk svømme ut igjen

Etter en kort prat med Marius så er det en større på hos meg som kjempet godt. Endelig i håven var tanken å sette den tilbake, litt slank som den var. Problemet viste seg snart at den hadde sluken langt ned i kjeften der enkeltkroken satt fast innerst i en gjellebue. Blodet fosset da jeg endelig fikk den løs.

Den var i slankeste laget denne (foto: Marius A. Haugen)

Det er ikke alltid det hjelper selv med enkeltkrok som jeg bruker som standard på slukene mine nå. Bortsett fra det så var det tross alt artig at det var den svarte møresilda jeg sjøl lager som fungerte best i dag. Alle 3 jeg fikk var på denne.

Marius hadde med ved til bålfyring i dag (foto: Marius A. Haugen)


En kilostorsk var også på en av mine møresild i dag. Den fikk friheten tilbake, torsken. På vei tilbake mot bilene tok også Marius en sjøørret på sluk. Denne fikk han satt ut igjen, da den satt lett og var litt tynn mente han.


På tross av litt dårlig samvittighet for ørreten som måtte bøte med livet i dag så var det en virkelig fin tur vi hadde i Tysvær. Takk for turen, Marius! Dette kan gjentas.

På vei hjem var jeg innom gamle mor med halve fisken, min halvdel tas til middag i morgen. Den var fin i kjøttet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.