fredag 20. oktober 2017

Spinneren


Det hender jeg finner både sluker og spinnere etter andre sportsfiskere når jeg er ute på tur. I år har det faktisk skjedd tre-fire ganger.

I sommer traff jeg Martin på Litlos turisthytte på Hardangervidda. Han hadde blitt lokket til Hardangervidda av bl.a. hva jeg har skrevet på bloggen om dette flotte området. I stua på Litlos var noe av det første han spurte om, da vi møttes første gang: "Fant du spinneren min i Femundsmarka i sommer?"

Det hadde jeg faktisk gjort, men jeg ante jo ikke at det var Martin sin jeg hadde funnet. Oppe ved et tjønn i Grøtådalen fant jeg en fin teltplass under ei furu i sommer. På en stein ved bålplassen der lå det nemlig en liten Mepps spinner i kobber og rødt. Jeg trodde at den kanskje tilhørte fisker'ne jeg så på andre siden av tjønnet, at de hadde forlagt den der.

Steinen var sittesteinen ved bålplassen og spinneren lå jo i veien da så jeg hengte den opp på en furukvist i treet over bålplassen. Fisker'ne ville nok komme innom hvis de savnet spinneren sin var tanken min, men så skjedde ikke.

Martin hadde nemlig sett på bloggen at jeg hadde vært ved nettopp det tjønnet og campet under nettopp den furua, ved den bålplassen. Der hadde han lagt igjen spinneren ikke så lenge før jeg var der.

I slukskrinet med på viddeturen hadde jeg spinneren liggende. Ved Nedre Grøndalsvatnet på Hardangervidda kunne Martin få tilbake spinneren. I retur fikk jeg jo hyggelig selskap på siste del av viddeturen min i sommer, for ikke snakke om en fin, liten historie. Takk for turen Martin!

EDIT: Spinneren som er omtalt her viser seg å være en Vibrax Blue Fox og ikke Mepps. Takk for korrigeringen, Martin.

1 kommentar:

Aud sa...

Så morsomt! Det var jammen ikke verst :-)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.