søndag 29. oktober 2017

Fint ved fjorden II


I formiddag var det aldeles nydelig på nordbredden av fjorden vi besøkte, jeg og Johnny. Vi hadde tatt turen til Lie i Skjoldafjorden. Her var vi helt i le for den kraftige nordavinden som herjet resten av Haugalandet.


Vi hadde avtalt å møtes i nitida. Jeg var på plass litt før tida, men ikke lenge etter dukket Johnny opp. Han hadde vært smart nok å ta på vadebukse, noe jeg også hadde med i bilen. Jeg dro derfor tilbake til parkeringsplassen og byttet.

Turbloggeren på dypt vann (Foto: Johnny Svendsen)

Langs land her på nordbredden er det langgrunt og de fleste stedene vokser trærne helt ned til vannkanten. Da er det greit å komme litt ut. Vadebukse er supert da.

Foto: Johnny Svendsen

Vi slapp unna regnbygene som vi så herjet lenger vest. Ikke en dråpe traff oss der vi var i dag. Solskinn store deler av tida og fin temperatur.De timene vi fisket så ble det et titalls ørreter under minstemålet og et par fine lyr. Utpå tidlig ettermiddag tok vinden mer tak også der vi var så vi avsluttet i halvtotida. Godt fornøyde med turen, tross litt sparsom fiskefangst.


Vi skal tilbake hit igjen i løpet av vinteren. Spesielt når vinden er nordlig er dette en fin plass har vi funnet ut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei. Kanskje ikke relevant til akkurat denne bloggposten, men jeg er nytilflyttet til Haugesund og ønsker å dra på telttur. Har du noen gode plasser/tips til en som er litt fersk på telting(alene i det minste) og som ikke har bil? Har mulighet for å bli kjørt om det er ikke er alt for langt borte fra Haugesund, Sveio f.eks.
Kjempefin blogg��

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei. Det er ikke veldig enkelt å finne fine teltplasser i distriktet og heller ikke i Sveio. Har man tilgang på kano litt enklere. På Lindøy i Vigdarvatnet kan man kjøre helt fram og man kan finne ok teltplass lengst øst på øya. Da er du også minst 150m fra hytta på øya hvis det er folk der.

:)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.