onsdag 10. oktober 2018

Forsøker Flåttkontroll


I høst så forsøker jeg dette rundt hytta. Det har nemlig de siste årene vært en svært høy flåttbestand i området som virkelig har vært irriterende.

Thermacell Flåttkontroll skal altså prøves ut de kommende årene rundt hytta (beliggende i Lindesnes kommune, et av de verste flåttområdene i landet). Reklamen for produktet virket så  overbevisende og troverdig at jeg slo til å kjøpte inn dosering for to år.


Rundt om på hyttetomta og rundt selve hytta er det nå utlagt flåttkontrollruller med bomullsmateriale som er innsatt med et flåttdrepende middel. Her er det mus og smågnagere som skal sørge for spredningen av dette.


Mus er en viktig vert for de første stadiene av flåttens livssyklus. Bomullen med det flåttdrepende middelet tas med av mus til bolet og musene blir infisert med dette. Dette igjen sørger for at den flåtten som sitter på smågnagerne blir drept og ikke får sjanse til spres i terrenget.


Med andre ord er det altså smågnagerne i området som blir frontsoldatene her med spredning av dette permetrinstoffet til bolene sine.

Jeg er spent på om dette vil ha en effekt rundt sommerhytta. Her har det vært en stor flåttplage de siste årene. Senest dette året, sist vår, ble jeg borreliainfisert av flått her. Det var andre gang det skjedde.

I tillegg nå har jeg også innsatt bukser og tøy med permetrin. Denne sprayflaska er kjøpt hos magasinet.no. Jeg bruker også fremdeles buksa fra Exofficio med Insect Shield, som også beskytter mot flått.

PS. Thermacell Flåttkontroll har jeg kjøpt i nettbutikken til Jernia.

1 kommentar:

Fjällripan sa...

Fy för fästingar! /flått! Vi har inte så stora problem här ännu, men det blir mer o mer....Hoppas det funkar! :D

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.