onsdag 10. oktober 2018

Forsøker Flåttkontroll


I høst så forsøker jeg dette rundt hytta. Det har nemlig de siste årene vært en svært høy flåttbestand i området som virkelig har vært irriterende.

Thermacell Flåttkontroll skal altså prøves ut de kommende årene rundt hytta (beliggende i Lindesnes kommune, et av de verste flåttområdene i landet). Reklamen for produktet virket så  overbevisende og troverdig at jeg slo til å kjøpte inn dosering for to år.


Rundt om på hyttetomta og rundt selve hytta er det nå utlagt flåttkontrollruller med bomullsmateriale som er innsatt med et flåttdrepende middel. Her er det mus og smågnagere som skal sørge for spredningen av dette.


Mus er en viktig vert for de første stadiene av flåttens livssyklus. Bomullen med det flåttdrepende middelet tas med av mus til bolet og musene blir infisert med dette. Dette igjen sørger for at den flåtten som sitter på smågnagerne blir drept og ikke får sjanse til spres i terrenget.


Med andre ord er det altså smågnagerne i området som blir frontsoldatene her med spredning av dette permetrinstoffet til bolene sine.

Jeg er spent på om dette vil ha en effekt rundt sommerhytta. Her har det vært en stor flåttplage de siste årene. Senest dette året, sist vår, ble jeg borreliainfisert av flått her. Det var andre gang det skjedde.

I tillegg nå har jeg også innsatt bukser og tøy med permetrin. Denne sprayflaska er kjøpt hos magasinet.no. Jeg bruker også fremdeles buksa fra Exofficio med Insect Shield, som også beskytter mot flått.

PS. Thermacell Flåttkontroll har jeg kjøpt i nettbutikken til Jernia.

6 kommentarer:

Fjällripan sa...

Fy för fästingar! /flått! Vi har inte så stora problem här ännu, men det blir mer o mer....Hoppas det funkar! :D

Anonym sa...

Hei Bjarne! Flott blogg du har, som jeg har fulgt i noen år nå :) Ser du har brukt det samme stoffet som jeg til impregnering av klær og slikt mot flått og udyr. For meg funket det helt kanon den fra Sawyer, men nå er den omtrent umulig å komme over. Har du kjennskap til hvor en kan å tak i den? Mvh Tarjei

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei. Takk for hyggelig kommentar. Hvis ikke magasinet.no har den, nei da vet ikke jeg dessverre. Jeg trenger snart påfyll jeg også, så finner du ut hvor så gi meg et pip om det gjerne. Mvh. Bjarne

Anonym sa...

Fungerte det?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Jeg opplever en nedgang i flått rundt hytta etter at jeg har lagt ut disse flåttrørene, men jeg har ikke noen statistikk eller tall å vise til.

Anonym sa...

Supert. Takk for tilbakemelding / oppdatering. Da tror jeg vi gjør et forsøk hos oss også.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.