lørdag 3. november 2018

Med ungdommen til Olalia!


Endelig fikk vi gjennomført overnattingsturen vår i høst, etter at den først var blitt avlyst pga. storm i september.

Det var egentlig Løkjelsvatnhytta i Midtre Etnefjell som skulle være mål for overnattingsturen i høst på valgfaget jeg og kollega Per Andreas underviser. Den turen ble altså avlyst av skoleledelsen pga. et dårlig værvarsel. Ny tur ble planlagt seinere på høsten, og nå ble Olalia fjellstove et alternativ.


Hovedhytta var uaktuell for oss, men sikringshytta på Olalia var brukenes for valgfagklassen. Den ble nå nytt turmål for oss.


Fredag 2. november, etter en lang skoledag, satt 33 elever og Per Andreas på bussen østover. Turbloggeren tok bilen med som en ekstra sikring å ha på Oppheim i Ølen.


Halv fire var gjengen i vei fra parkeringsplassen på Oppheim. Her gjaldt det å komme seg inn før mørket senket seg. Innover har vi en bris fra nordvest. Ingen problemer og etter Ongelsvatnet kjennes ikke den lenger.


Det er ennå litt farger igjen i terrenget innover såpass seint på høsten. Ettermiddagslyset er også med å fargelegge landskapet innover.I skumringen er vi på plass i gapahuken utenfor den flotte fjellstova. Her blir gjengen fordelt på sikringshytta, Olabu og noen også utendørs i gapahuken, deriblant turbloggeren.

Været er nemlig ikke meldt så ille, slik at gapahuken som er sørvendt nok kan fungere som et ok overnattingssted. Det vil nemlig bli ganske så trangt ellers.

Middagen tas ved gapahuken på to av grillene som turbloggeren fyrer opp med tørr ved. Enkel grillmat var avtalen med elevene angående middag. Det gikk fint, selvom det kom noen regnskurer mens grillingen pågikk.Seinere på kvelden er det rimelig rolig blant ungdommen. Det er tydelig helt ok at det er 4G dekning på Olalia! I 23-tiden er det rolig.

Blant de 5 tøffe elevene og turbloggeren som overnatter i gapahuken, så merkes vinden som tar seg opp fra sør i løpet av natta. På morgenkvisten er den opp i en frisk bris. Heldigvis ikke så kaldt. Nattetemperaturen sank ikke under null, selv de timene det var klarvær. Et par varmegrader var det i 8-tiden.


Audhild fra Haugesund Turistforening var kommet inn seint fredag kveld til Olalia og gir oss litt info på morgenkvisten om hva turistforeningen kan tilby ungdommen av aktiviteter. Her er det bare å hive seg med hos DNT-ung!


Godt før skjema er vi i vei tilbake mot Oppheim og bussen hjem. Det er opp i en liten kuling over fjellet fra Ongelsvatnet, og regn i lufta. Det går kjapt med vinden etterhvert i ryggen.

En time før bussen skal være på Oppheim er gjengen framme. Heldigvis er også bussen før skjema og ankommer en halvtime før i kulingkastene på parkeringsplassen.

Dette var høstens siste tur med valgfaget. Nå avspaserer vi til uke 13 neste år. Da er det på tur igjen hvor vi starter med å rydde søppel i nærturområdet vårt. Det bør jo bli en fin sesongstart. Vi ses da! Takk for i høst!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.