onsdag 21. november 2018

Ally er i hus


Etter jobb i dag fikk jeg demontert Ally og pakket henne ned i pakksekken etter endt kanosesong.

Etter sist helgs kanotur så er det utvilsomt slutt for i år. Langtidsværet melder temperaturer også under null grader framover. Ally får hvile innendørs til neste sesong.

Ser jeg tilbake på kanosesongen 2018, ja så er ikke den så aller verst. Sist helgs kanotur på Vigdarvatnet gjorde at jeg tangerte antallet turer jeg hadde i fjor, nemlig 8. Jeg må si meg fornøyd med det.

Kanosesongen i år startet med en flott tur på mitt lokale favorittkanovann, nemlig Vigdarvatnet. Der ble også første teltnatt gjennomført i år.


Det gikk noen uker før Ally var på vannet igjen, denne gang litt lenger nord i Sveio, på Liervatnet, her også med en teltnatt.


Det ble juni før jeg igjen var på kanotur og igjen var jeg på vakre Vigdarvatnet i skikkelig sommertemperatur. Første helga av juni var varm, og folkerik på Vigdarvatnet. En overraskende fiskefangst ble det også.


Årets kanohøydepunkt er utvilsomt turen gjennom Rogen og Femundsmarka i sommer sammen med turkompis Frank hvor vi også møtte gamle turvenner, og nye. En fantastisk opplevelse 14 dager på tur med bra fiskefangst også.


Det gikk en måneds tid før Ally igjen var på vannet etter den flotte turen i Grenselandet. 12. august, dagen før jeg startet på jobb igjen ble hun montert opp igjen på terrassen og tatt med på Vigdarvatnet for en dagstur.


To uker senere var det på ny en tur i Sveio, men nå på Nesavatnet litt nord for Vigdarvatnet, men i samme vassdrag. Her ble Frank også med for en dagstur med kano og fiskestang.


En regn- og vindfull september fram til ut i oktober fristet lite til kanoliv. Det var først siste helg i oktober det igjen ble kanotur og overnatting. Det ble minusgrader på natta.


Nei, det ble jaggu enda en kanotur denne sesongen, langt ut i november. Den aller siste turen i år med Ally ble en dagstur på, ikke overraskende, Vigdarvatnet, 17. november. Et fantastisk flott novembervær måtte bare utnyttes maksimalt.


Det ble altså 8 fine turer i år også. Neste år satser jeg på tilsvarende og kanskje også en lang tur nordpå med kano. Det er nemlig gode muligheter for en retur til Enaresjøen i Nord-Finland hvis det går som jeg tenker akkurat nå.

Får vi en normal vår neste år så er Ally igjen klar i april måned for turer lokalt.

Vil du se mer fra kanoturene mine, ja så finner du alle under etiketten #allykano her på bloggen.

2 kommentarer:

Mine bilder - Vivishagerom sa...

Hei
Det må være herlig å kunne padle ut på vannet, og bare nyte omgivelsene.
Flotte bilder av flott natur.

Vivi

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Kano er en flott måte å komme seg på tur med. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.