søndag 17. februar 2019

Postvegen i Rullestadjuvet


Hyttetur med jobbkolleger denne helga til Rullestad i Etne gav muligheten for en liten tur på den gamle postvegen i Rullestadjuvet.

Kjører man gamleveien gjennom Rullestadjuvet vil man på motsatt side av elva skimte denne gamle postvegen som biter seg fast i fjellet langs elva oppover. Postvegen går fra gårdene nede på Rullestad og opp til Skromme på toppen av juvet.

Postvegen skimtes på andre siden av juvet til høyre på bildet

Mildværet siste tiden hadde resultert i endel issprang både langs gamle E134 gjennom Rullestadjuvet og på den gamle postvegen på motsatt side av elva.

Vi starter fra Juv bru oppe i Rullestadjuvet

Litt småskummelt var det derfor å forsere noen partier nedover der vi fulgte postvegen fra Juv bru og nedover mot Rullestad.


Denne delen av den gamle postvegen fra 1800-tallet  ble ferdig restaurert og sikret i 2009.


Det var rimelig sleipt og glatt enkelte partier nedover da vi tok turen denne helga, men det gikk overraskende fint. Det fungerte fint med de sikringene som er gjort, med bl.a. vaiere i fjellsiden man kan holde seg fast i.

Snart nede på Rullestad over Perbru

Vi startet nede på Rullestad og fulgte gamle E134 først oppover til Juv bru og derfra nedover igjen langs den restaurerte postvegen tilbake til Rullestad, en rundtur på i overkant av 3 kilometer.

Man kan gå postvegen oppover fra Rullestad

Vil man ta turen så er det nok aller best på noe tørrere føre enn hva vi hadde denne helga. Likevel en flott rundtur ble det.

Litt høyere opp i Rullestadjuvet finner man de berømte jettegrytene. Dit får jeg ta turen en annen gang.

Sist jeg var i dette området på tur var sist sommer. Da kom jeg ned til Rullestadjuvet etter en flott 4-dagerstur fra Seljestad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.