søndag 7. juli 2019

Teaser: Ifjordfjellet/Laksefjordvidda 2019


Eventyrlige Finnmark! Ja det må være introen på denne smakebiten fra første tur på Nordkalottrunden min i år. Her kommer noen ord fra et hotellrom i Kirkenes om siste 15 dager på tur på Ifjordfjellet og Laksefjordvidda.

I år hadde jeg trivelig selskap av turkompisene mine Frank og Johnny og vi traff virkelig på tid og sted akkurat som sist jeg var her for 5 år siden.

23. juli la vi i vei fra Ifjord i nord og vandret sørover, på dagen fem år siden sist jeg var her. Vi var innom bl.a. Silisjavrrit der de første fiskefangstene ble tatt lengst nord i dette vassdraget. Det ble bare mer og mer fisk å få jo lenger sør vi kom. Til tider følte vi nesten å øse opp fisk! Vi mistet rett og slett tellingen!

Fra starten i Ifjord

Sørligste punkt på ruta vår var flotte Nammajavri. Her fikk vi flust med ørret og røye i flott kvalitet.

Nordover igjen valgte vi en mer østlig rute enn hva vi hadde sørover. Det gav oss også mengder med fisk, også kilosfisker! Vi kom til at snittstørrelsen på fisken vi fikk på turen må ha vært på over 6 hekto, kanskje over 7!  Vi fikk fisk over 8 hekto hver dag! Til sammen fikk vi et tresifret antall fisk. Mer enn 95% fikk svømme hele ut igjen og er der ennå!

Dollajavri

Johnny fikk flest over kiloen, deretter Frank. Turbloggeren knep største fisk, og røye. Den dro vekta til over halvannen kilo! Det er lov å smile da.

Værmessig var vi ikke veldig heldig, men likevel med den kalde nordvesten vi hadde nesten halve turen så beit fisken. Ned i null grader hadde vi en natt ved Dollajavri. Kun et par soldager ble notert.

Fra Laksefjordvidda

Nå pakkes det om i Kirkenes. Kanotur på Enaresjøen er planen kommende uke. Mer fra Ifjordfjellet og Laksefjordvidda med et hundretalls bilder får du seinere i sommer!

Her får du noen flere smakebiter:

Lengst nord i Silisvassdraget

Fra Silisjavrrit

Fra Silisjavrrit

Johnny med kilosørret fra Dollajavri

Iskaldt ved Dollajavri

Johnny med fluefangst fra Nammajavri

Turbloggeren tok største fisk på turen. Over halvannen kilo!

Frank med røye på 1,2 kg fra Lavvosaivassdraget (foto: Johnny Svendsen)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Koselig at du har oppdaget dette området. Fiskene er imponerende og turopplevelsen var sikkert vakker. Imidlertid syns jeg du er skjødesløs med opplysninger om sted. Det skyldes muligens at du ennå ikke har opplevd områder ødelagt av søppel og annen uvettig bruk av områdene. Jeg har opplevd dette mang en gang og er varsom med opplysninger som du tar lett på. Vær forsiktig og anonymiser dine turer i større grad..

Ronny O sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Tor Magne sa...

Er det lov til å kjenne på ekte misunnelse?? :-)

Ole Morten Persen sa...

Fantastiske fisker! Må ha vært en enorm opplevelse, selv om værgudene ikke helt spilte på lag!

Kjell sa...

Flott å høre fra deg. Vi skal som nevnt tidligere til samme område om 2-3 uker. Virket det som om det var mest og større fisk lenger sør på vidda?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei Kjell!
Det var rimelig likt fordelt på nord og sør størrelsen gitt. :)

Unknown sa...

Takk for tips om vann! Skal ikke legge igjen noe søppel. Virker ikke som om vannene risikerer å bli overbeskattet.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.