lørdag 29. oktober 2022

Overnattingstur til Olalia med valgfag friluftsliv

 

Endelig var det dags for høstens høydepunkt på valgfaget jeg underviser. Overnattingsturen til fjells!

I år hadde vi bestilt oss en natt på selveste Olalia Fjellstove, hovedhytta på Olalia, denne perlen til Haugesund turistforening vest i Etnefjellene.

I øs, pøsende regnvær var turbloggeren/friluftslivlærer først framme og fikk fyrt i peisen og åpnet hytteherligheten for elevene. De første ungdommene kom inn en liten halvtime senere.

En liten samling i peisestua gjorde romfordelingen på få minutter. Elevene er suverene slikt.

Kvelden kunne raskt senke seg og lærerne hadde snart fyr i utegrillen til middagslaging. Lett grillmat til middag var avtalen med elevene.

Resten av kvelden var rimelig kos der vinden ulte utenfor og regnværet hamret på vindusrutene. Per Andreas arrangerte quiz der et av seksmannsrommene gikk seirende ut etter hvert.

Rett over midnatt var det rolig i fjellstova. En lang skoledag og lang marsj inn til Olalia, ja det gjør alle trøtte, også fjortiser på tur.

Halv ni var avtalen å stå opp, og de fleste klarte den fristen. En rolig frokost og så var det tid å rydde rom, pakke sekken og gjøre klar til avmarsj klokka ti.

Litt før ti var alle, nesten tredve ungdommer i sin beste alder, klar for retur mot Oppheim og bussen som skulle hente der. Ungdommen fikk et fint forsprang på undertegnede og Per Andreas tilbake. Det gjorde ingenting. Det er vanskelig å gå seg vill her.

Litt varierende vær på vei vestover igjen fikk vi, men helt greit. Nærme Oppheim var det tegn til blå himmel over oss. Ikke verst.

I mine øyne, Haugesunds kjekkeste ungdom, som jeg er så heldig å få dra på tur med viste seg fra sin aller beste side på denne turen. Det sa også andre turfolk vi møtte. Ungdommen både hilste, smilte og slo av en prat kunne de fortelle.

Nå har vi et par ganger igjen på valgfaget før vi går inn i avspaseringsperioden fram til vinterferien. Neste overnattingstur kan fort bli ganske så bynært snakker vi om, vi lærere. Vent og se! Det kan bli moro.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.