søndag 11. februar 2024

Medio februar

 

Et bilde fra bålet jeg hadde i campen ved Sølna, elva som renner ut i Sølensjøen, i 2012 skal få være headingen i dette blogginnlegget.

Turen på Sølensjøen og oppover Sølna var første skikkelige turen jeg hadde med Ally, altså kanoen som ble anskaffet det året. Nå ligger forøvrig Ally kraftig nedsnødd på terrassen under en presenning. Det må ha kommet minst 30 cm snø i går og i natt til sammen. 

Ståa per dato for turbloggeren er fremdeles et krykkeliv og kun i 50% jobb. Det er utsikten fram til 28. februar per nå. Det er et skikkelig handikappliv jeg lever. Jeg vil egentlig ikke rope veldig høyt om dette, det er mange andre skjebner i verden i dag som har det langt verre enn undertegnede. Jeg er i så måte glad for at jeg bor i Norge, som vet å ta vare på innbyggerne sine.

Med svært redusert aktivitetsradius har vinteren til nå vært benyttet ganske så meningsfylt likevel synes jeg. Jeg nevnte i forrige blogginnlegg at jeg har tatt et livsstilsgrep og i januar allerede gått ned 13 kilo i kroppsvekt. Det var egentlig på tide. Vårens mål var 15 som jeg satte i romjula da planleggingen av det hele ble gjort. De 15 ble passert sist uke!

Nå er jeg slett ikke i mål slik sett, for det nye målet er 20 kilo ned og kanskje litt til også. Til forskjell fra januar så er tanken å ta det litt mer forsiktig. Kaloribudsjettet er justert en del og det planlagte kaloriunderskuddet som er gjeldende i februar er litt mer romslig enn hva januarbudsjettet gav rom for.

Jeg kjører fremdeles på 16:8 (intermitterende faste), men en noe mer romslig knekkebrøddiett. Alt av kaloriinntak noteres, men nå har jeg lagt inn at jeg kan spare kalorier til helga som jeg kan ta ut som lørdagskos. Det motiverer skikkelig. Denne helga har det blitt både litt potetgull og voksenbrus.

Det som også er artig med prosjektet jeg har gående er at jeg lager maten mer fra bunnen av enn tidligere. Handikappet som jeg er så er det også mer tid til overs i hverdagen. Den brukes blant annet til god, gammeldags matlaging. Det blir langt mer grønnsaker i matlagingen enn tidligere og større vekt på rent og magert kjøtt. Langt flere fiskemåltider blir det også.

Bildet er generert ved hjelp av KI

Jeg har lagt min elsk på mer viltkjøtt i middagsmenyene. Dette er jo i utgangspunktet svært magert og ikke minst langt sunnere også enn magert storfekjøtt, svinekjøtt og fjærkrekjøtt. Flere middager i uka er dedikert proteiner fra vilt. For ikke snakke om hvalkjøtt. Der har man virkelig sunne proteiner!

Jeg kommer nok til å fortsette diettplanen utover våren, for det går egentlig ganske så greit. Jeg spiser godt hver dag og har ingen problemer i så måte. Artig er det også å være så detaljert som jeg er på opplegget jeg har lagt opp. Det er motiverende i seg selv å se at detaljene faktisk betyr noe for at det skal lykkes.

Av andre ting i hverdagen kan nevnes at NRK tok kontakt i helga og ville gjerne låne bilder fra Hardangervidda. Den berømte hytta og området rundt som Stein Lier-Hansen i Norsk Industri/NHO leide på bekostning av medlemmene sine, hadde jeg nemlig bilder av. De finnes nå i artikkel om saken på NRK. Artig selvsagt å hjelpe media å ta pampene!

Det går i mot hektiske dager på jobb også nå, selv i kun halv stilling. Det drar seg til mot vurderinger og prøver som skal både organiseres og rettes. Vinterferien går fløyten med tanke på sørlandstur. Jeg får heller krysse fingrene for at påskeferien går min vei.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.