torsdag 20. juni 2024

Sommersolverv og tjuvstart på Sørlandsferien

 

Det er sommersolverv i dag og sola står høyest på himmelen denne dagen i året.

En fin merkedag, men likevel litt vemodig synes jeg siden nå går det igjen mot mørkere tider. Vel, sommeren skal i alle fall nytes før det uansett.

Turbloggeren har tjuvstartet litt på det planlagte sørlandsoppholdet i år med en liten uke ekstra. Dagene er dermed allerede i gang med å fylles med makrellfiske, båtliv, krabbefangst og andre hyttesysler.

Krabbeteina har allerede vært i sjøen en gang når dette skrives med 8 krabber som resultat. Bildet øverst er fra i går da teina ble satt for andre gang i sommer. Den trekkes i morgen, eller lørdag tenker jeg.

For det er allerede blitt litt fiskefangst, så nevnte krabbeteine er fylt med agn. Også første makrellmåltid i år er fortært av fangsten på bildet ovenfor. Det blir garantert flere slike.

Kongeskipet Norge på vei vestover sett fra verandaen en ettermiddag

Litt problemer med Askeladden var det da jeg skulle sjøsette den her sør. Styrekabelen var røket og da var båten uten styring og helt ubrukelig. På et par dager så var saken fort fikset hos Nautic Marine i Mandal. Stor oppgradering av hele styresystemet på den gamle Askeladden var faktisk ganske kjærkomment.

Besøk av den fargerike finkefuglen Stillits på forautomaten

Det blir et todelt opphold på hytta i sommer. Fra kommende månedsskifte så overtar broderen og familien hytta noen uker og da blir det packrafttur østafjells på undertegnede. Sist i juli er det ned på Sørlandet igjen for de siste ukene av sommeren da.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.