søndag 22. januar 2012

Børgefjell

Sitter akkurat nå med denne boka på fanget. Igjen! Boka kom ut i 2007 og er en revidering/nyutgivelse med tillegg av Monsens "90 dager på loffen i Børgefjell" fra nittitallet. Den er vanskelig å få tak i, men denne nye er likevel et svært godt litterært substitutt. Trond Strømdahl deltar også med flere kapitler i denne nye.

Selv om jeg ikke har den så har jeg selvsagt lest "90 dager på loffen i Børgefjell" flere ganger. En "Monsen-klassiker". Leter du etter den så kan du faktisk lese den her: NBdigital (Nasjonalbiblioteket). Utrolig hva som finnes på nett! Den finnes vel også å låne på bibliotekene rundt om i landet vil jeg tro.

At jeg sitter med Børgefjell på fanget i disse dager beror selvsagt på at det er utforbakke til sommeren og da er tanken noen uker i nettopp Børgefjell. Jeg håper på godt sommerføre fra midten av juli og planlegger å angripe nasjonalparken fra øst. Jeg håper også på godt fiske så jeg har til maten i allefall, det er viktig. Skulle noen som leser dette ha noen tips i så måte setter jeg pris på det.

5 kommentarer:

Magnus Marthinsen sa...

Kjempefin blogg du har Bjarne! Kom over denne bloggen idag, så her skal jeg følge med videre:)
Takk for NBdigital linken, har leita etter Børgefjell boka, men har ikke klart å få tak i den, men nå kan jeg lese den på nett!

Mvh Magnus Marthinsen

ronny hauge sa...

Hei igjen Bjarne..Har vært i Børgefjell to ganger,seinest i 2010 og vi hadde noen kjempe fine dager med gode fiske vann og stor fisk fikk vi ;)..vi gikk fra røyvik(trur det var det de heit).vist du vil så kan eg senda deg navna på vanna i ein mail :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Heisann! Takk for kommentarer, karer! :) Jeg tar gjerne imot tips om fiskevann pr. mail Ronny ;)

:)

Anonym sa...

Har etterhvert blitt mange høstturer på jakt i Børgefjell, litt fisking har det og blitt. vill tipse om både vierma elva og orrvasselva. To spennende elver som huser stor fisk.
Fordelen med orrvasselva er att den renner store deler gjennom terreng med gammel furuskog, og her finner du tørre greiner på bakken som letter bålfyring (er klar over det ikke er lov m bål da, men det går an å bruke hodet)
Geir.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for interessante tips. Jeg har faktisk tenkt på Orvassdal-området skulle vinteren bli lang høyere opp i fjellet. Jeg antar jeg ankommer Stekenjokkveien i midten av juli til sommeren. Gleder meg! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.