søndag 15. januar 2012

Flott fisketur i dag!

Rundt halv tolv fant jeg Per Andreas i fjordarmen vi hadde avtalt å møtes i formiddag. Han hadde nettopp startet å fiske. På tre-fire kast tok han inn 3 sjøørret mens jeg så på. Den største var nok over kiloen. Den var det undertegnede som skulle berge, men den gikk av sluken helt inn ved land. Det gjorde forsåvidt ingenting da Per Andreas ville slippe den igjen uansett. En fin fight gav den ham i allefall. De andre to ble pent satt ut igjen.

Ikke lenge etter var det min tur. Denne var større så vi. En pen hannørret, men med noen stygge sår under buken. Trolig etter garn. Da var det enkelt å ta den opp. Halvannen kilo viste vekta. Ca. 55 cm lengde.

Etter et par timer flyttet vi oss til en fjordarm lenger vest og der var det også Per Andreas som hadde mest å gjøre. Den ene han tok var nesten halvkiloen. Den hadde fått kroken plantet i øyet så den tok vi med oss. De andre han fikk ble pent satt ut igjen. Jeg fikk kun en liten en på den plassen som også fikk svømme videre.

Flott tur i deilig, stille januarvær. Kunne det bare fortsette slik framover.

Halvannen kilo veide denne

Per Andreas med pen sjøørret på

Halvannen kilo sjøørret i enden (foto: P.A. Haftorsen)

Per Andreas med nok en sjøørret på

Pen halvkilos tatt av Per Andreas

2 kommentarer:

Andreas sa...

Flott fisk! Dere er heldige som kan stå tørrskodd å fiske ørret nå! Her er det snøfokken som dominerer landskapet.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelig kommentar, Andreas! Ja, har sør er det fint og mildt disse dager, men nå meldes kaldere vær. Blir det langvarig blir det vel kanskje muligheter for isfiske. Det er trøsten i kaldt vær ;)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.