lørdag 21. januar 2012

Norgeskart.no

Dette er blitt et obligatorisk verktøy for undertegnede når turer skal planlegges eller et område sjekkes ut. Statens kartverks nettside norgeskart.no er glimrende! Her kan man "vandre" rundt i landet på skjermen på kjente kartblad. I tillegg finnes mange andre fine funksjoner som f.eks. å kunne måle avstander, se høydeprofiler og switche over fra kart til flyfoto for å nevne noen få. Noen steder i landet er flyfotografert med så god oppløsning at å finne leirplass er gjort fra sofaen. For ikke å snakke om å lete opp gode fiskeplasser.

En fantastisk mulighet denne nettressursen gir er å skrive ut kartutsnitt i selvvalgt målestokk. Slikt kan man spare mange kartkroner på.

Av andre nettressurser jeg bruker når turer skal planlegges kan også f.eks. nevnes GodTur.no og Artskart. Artskart gir informasjon om bl.a. hvilke fiskearter som kan finnes i områder jeg vil besøke. Samme infoen finnes også i GodTur.no.

2 kommentarer:

Alexander Helgeland sa...

Fine tips du kommer med her! Vil også minne deg om kartfunksjonen til Ut.no; http://ut.no/kart. Her får du kart med utrolige mengder turforslag, samt oversikt over Turistforeningens hytter og stier :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Ut.no må jo ikke glemmes. Jeg bruker også den tidvis :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.