tirsdag 1. mai 2012

Ny tur med Ally

Denne gangen ble Per Andreas med også. Inn igjen til dette spennende området med villmarkspreg nord for Haugesund. Været var like fint som sist søndag på jomfruturen med kanoen. Nå var vi to som kunne padle og framdriften var dermed bedre. Per Andreas tok første fisk allerede før vi hadde fått kanoen på vannet. En feit liten ørret på et par hekto tok i en vik. Det lovet godt.

Vi hadde sluk og flytewobbler hengende etter helt inn i vestenden av vannet. Ikke et napp på hele den turen innover. Lunsjen tok vi i le for trekken på lesiden av et nes. Fint å fiske fra land der. Det tok sin tid før det ble fangst. Et par vak ikke langt fra land indikerte fin fisk. Det var min 12g spesial Hammer i kobber den ville ha. En liten fight så fikk Per Andreas den inn i håven. 800g, feit kubbe av en ørret. I virkelig god kondisjon. Brei over ryggen. Vi fikk satt den ut igjen. Den stod litt før den så svømte fint utover i dypet igjen. Neste gang er den blitt enda litt større kanskje.

På vei tilbake tok vi en stopp ved noen steiner som stakk opp av vannet. Et grunt område som typisk kunne være fin plass for en ørret. Det var det. Per Andreas sikret en pen halvkilos kubbeørret der fra kanoen. Den fikk også friheten tilbake.

Det her ble igjen en virkelig fin tur til dette fantastisk fine vannet dypt inne i kystfuruskogen. Det blir nok en tur til i løpet av mai vil jeg tro.

Per Andreas tar noen kast i en vik

Lunsjplass og fiskeplass

800g kubbeørret (foto: Per Andreas)

Ørreten får svømme ut igjen (foto: Per Andreas)

Ørreten har disse her også å spise i vannet

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Bjarne :D
Flotte bilder! Meeeeen jeg er jo LITT nysgjerrig! Bare litt nord for Haugesund/kommunegrense til Sveio.... Hm.... Har pugget på google maps - og ble jo slett ikke mindre nysgjerrig ;) Der er jo et stykke vei fra 800g til 1.1 :)
Kjekt og spennende å lese bloggen din :)
Bente

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei Bente!

Takk for hyggelig kommentar :)

Som du har skjønt så holder jeg lokasjonen på dette vannet litt tett til brystet. Jeg vet mange leser bloggen min og noen lesere er kanskje mer opptatt av matauk enn av selve turopplevelsen, slik jeg liker det. Derfor ønsker jeg ikke å gå ut åpent med hvor vannet er (jeg fikk tips om dette vannet av en grunneier til vannet).

Nå skal det sies at det er mange vann i Sveio som inneholder fin fisk og da kan man jo finne "sin perle". Jeg håper du finner deg et fint fiskevann.

Mvh
Bjarne :)

Anonym sa...

:) Heia
Visste egentlig godt, du holder kortene tett til brystet, har hørt rykter om det :)
Har selv ett par favoritt-plasser. Så det er ikke mangel på det, tror mest det var "villmark"-beskrivelsen :D

Bente ;D

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.