tirsdag 20. oktober 2015

Inn i en mørkere årstid


Det går ubønnhørlig mot en mørkere årstid langt ut i oktober som vi er kommet nå. Det begrenser seg litt da på turfronten her i gården.

Høsten oppsummert så har den nok ikke helt blitt slik jeg så den for meg tidligere i år. Jeg hadde nok håpet på flere helgeturer enn hva jeg har fått til. Noe kan jeg nok skylde på politisk valgkamp, lokalpolitiker som jeg har blitt. Det har nemlig gått endel tid på nettopp det arbeidet, og de neste fire årene blir det litt jobbing i et og annet utvalg i Haugesund for partiet mitt.

I høst har jeg også kjent mer og mer til en vond venstrehæl som har plaget meg litt, eller kanskje heller bekymret meg litt. Jeg har ikke tatt smertestillende, så vondt har det ikke vært. Beinhinnebetennelse var diagnosen jeg kom ut fra legen med i går, sammen med resept på medisiner og rekvisisjon til fysioterapi skulle det bli behov. Jeg tror årsaken ligger i dårlige såler i fjellstøvlene jeg benyttet i Femundsmarka i sommer. Jeg hadde endel vondt i føttene på den turen. Jeg glemte nemlig å kjøpe nye såler til de skoa. Det betaler jeg kanskje for nå i høst.

Jeg hadde håpet på fine septemberturer i høst på linje med de jeg hadde i fjor, men det ble jo ganske magert. Hadde også litt sprekere planer i den 2 ukers høstferien min, enn det ble. Likevel var en hyttetur på Sørlandet helt greit tatt den vonde foten i betraktning. Jeg slapp å gå med tung sekk der.

Fint på Sørlandet i høst

Fine småturer i distriktet kan jeg vel si jeg har hatt til nå i høst og flere blir det framover mot jul også. Fisketurer til vann og fjord. Et par turer til i ferskvann før det stort sett blir etter sjøørreten i fjordene regner jeg med.

Foredrag om turen i Femundsmarka er booket to datoer i høst

I november er jeg per nå booket til to foredrag, 10. november hos Salar Sportsfiske og 19. november hos Sveio turlag. Det er turen i Femundsmarka sist sommer som er tema begge steder. Jeg gleder meg virkelig til fortelle fra denne flotte turen og vise bilder fra et fantastisk naturlandskap. Lørdag 14. november blir jeg å finne i Etne på Sydvest bokfestival der jeg skal presentere bloggen, under temaet "Digital formidling for alle". Det blir artig.

Apropos bloggen, så er 800 blogginnlegg passert i høst sammen med en halv million sidevisninger. Det er tall jeg faktisk er litt stolt av, ubeskjeden som jeg er. Bloggen lever i beste velgående selvom innleggene ikke kommer så tett som tidligere år. Jeg har noen utstyrsomtaler som skal på nett snart, både omtale av sovepose, telt og turtøy med Insect Shield, kommer på bloggen i høst. I tillegg blir det jo blogginnlegg fra småturene som vanlig og kanskje annet som måtte dukke opp.

Jeg hadde et mål i år når det gjelder antall teltovernattinger. Jeg hadde lyst å slå fjorårets tall som var 52. Det har jeg ikke klart, jeg ligger ti under ennå. Tror nok ikke det blir mange flere enn de 42 det har blitt denne sesongen. Jeg er likevel greit fornøyd med det tallet sett i lys av hva som har vært noen begrensninger denne tursesongen.

Okke som, så blir det flere turer framover som havner på bloggen, men trolig ikke overnattingsturer før langt utpå våren igjen. Stay tuned!

2 kommentarer:

Anita sa...

Vakkert bilde Bjarne!Ja det er viktig å passe på skotøyet!(spesielt om en er diabetiker,da kjenner en ikke småstein og annet i skoen som kan lage mye bråk på sikt)Hyggelig å lese bloggen din!Jeg er på fjellet og tur hver dag med den nye hunden jeg passer!Artig opplevelse!
Gleder meg til å lese mer fra deg..og planer du har for neste års turer.

Mvh Anita

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk Anita! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.