torsdag 28. april 2016

08.27 et sted i Haugesund


Et sted i Haugesund ligger dette lille tjønnet. Der var det en pen ørret i fjor. I morges var jeg tilbake for å se om den fremdeles holdt til der.

Torsdager kan jeg dette skoleåret ta en rolig morgen. Kan drøye til titida før jeg må være på jobb. I dag var jeg tidlig oppe og utnyttet litt av denne morgenen ved et lite tjønn jeg vet om.

I fjor fantes en fin ørret i tjønnet vet jeg med sikkerhet, jeg hadde den nemlig på land, før den fikk svømme ut igjen. Rundt 8 hekto var den. I morges ville jeg prøve igjen.

Neida, ingen kontakt og ingen synlige krusninger på vannflaten indikerte at ørreten var der i år, den timen jeg var der, mellom halv åtte og halv ni. Tjønnet lå helt stille bortsett fra to stokkender som forsiktig søkte næring langs den ene bredden. Ikke tegn til fisken fra i fjor. Kanskje har noen tatt den opp?

Dog en fin morgen. Bildet ovenfor ble tatt kl. 08.27. To orrfugl også observert like over hodet på meg, i tillegg til en mengde andre mindre fuglearter i området som holdt konsert. En hare krysset stien på vei tilbake til bilen. En fin oppladning til arbeidsdagen dette.

1 kommentar:

Aud sa...

Så fint det ser ut der :-)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.