søndag 17. april 2016

I nordavinden


Tidlig ut i dag også, som i går. Enda kjøligere i vinden i dag og jeg tror den var opp i frisk bris i kastene der jeg var.

Lista over fiskevann som kunne ligge i le for nordavinden ble saumfart i morges, men endelig på plass ved ett av dem, så blåste det godt likevel der. Vindrossene kom nemlig ned fra fjellet nord for vannet og gjorde det kjølig selvom sola gjorde alt den kunne for å skape litt varme inni mellom.

Første ørret i håven

Fisken var likevel allerede på på andre kastet. En finfin 5-6 hekto ørret var snart i håven. I godt hold var den og den fikk svømme ut igjen.

Det var kobber og rødt som var riktige farger i dag


Kort etter var nummer to også i håven. Nesten like stor. Rundt halvkiloen. Denne også fikk raskt friheten tilbake. Tydelig at det var kobber og rødt som var medisinen her i vannet i dag.

Tunge drag i snøret og den største er på


Et kvarter og noen kjenninger etter så var det tunge drag og en enda penere ørret på der ute. Den hadde tatt sluken, en møreungen 7g i kobber og rødt, på grunt vann et stykke ute.

850g veide denne fine ørreten

 Den fikk svømme ut igjen som de andre over halvkiloen i dag


Det ble en fin liten kamp før den gled over håvkanten. 850g viste vekta etter å ha trukket fra håven. En virkelig pen fisk!

I vika her hadde jeg flere på


På en stein kom jeg over en liten krabat som nok hadde solbadet litt for lenge. En rimelig uttørket padde kunne det se ut som. Jeg så padde-egg i vannet ikke langt unna.

Litt lenge i sola for denne lille krabaten her


Det går fin ørret i dette lille vannet jeg besøkte i morges og det ble til slutt 9 stykker i håven. 4 av disse under halvkiloen ble tatt på land. De over fikk svømme ut igjen.

4 kommentarer:

UTE avdelingen sa...

Liker bloggen din godt! Følger deg på Twitter, så klarer jeg vel følge med innimellom 👍🏽

Birtes tur- og idéblogg sa...

Fantastiske bilder og fangst! Jeg er litt misunnelig.

Aud sa...

Fint å kunne slippe ut fisk igjen også :-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige kommentarer til innlegget! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.