lørdag 30. april 2016

Siste dag i april


Siste dagen i april i dag og turen gikk til et av mine favoritt ørretvann ikke langt hjemmefra. Været var meldt best på morgenen så jeg var rimelig tidlig av gårde.


Den medbrakte frokosten i sekken ble tatt ved bredden av vannet i et solgløtt like etter ankomst. En og annen lett regnbyge kom og gikk de timene jeg fisket. Østlig bris i dag som var tiltagende utover formiddagen.

Den kjempet godt ørreten som tok Aura Flake-sluken


Ikke veldig bett i dag i fisken. En pen, liten kraftplugg av en ørret var tidlig på. Den tok på en 7g modifisert Aura Flake. 5-6 hekto anslo jeg den til i håven før den fikk svømme ut igjen. Den var i godt hold.

Fin liten kubbe av en ørret i håven


Et og annet napp var det før andre og siste ørreten var på. Litt mindre enn første. Da hadde jeg tatt i bruk julepynten, som fiskekompis Frank kaller slike sluker. Av og til så er det gjerne kraftige, nesten unaturlige farger som skal til for å friste ørreten til å ta. Et par kjenninger til på samme sluk hadde jeg i etterkant, men ingen flere i håven.

Ørreten likte julepynten


Det ble med et par timers tur i dag. Jeg har en litt hektisk periode på jobb for tiden, noen rettebunker å komme gjennom og annet som skal fikses og gjøres ferdig. Likevel ser jeg fram mot mai nå. Kanskje den fineste måneden for nærturer i mitt hjemdistrikt. Det nærmer seg noen langhelger også som jeg gjerne vil utnytte best mulig. Jeg krysser fingrene for bra turvær de kommende ukene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.