onsdag 4. mai 2016

Opptur 2016


Igjen en finfin Opptur flott arrangert av Haugesund Turistforening. Heldig med været var vi og super ungdom å ha med på tur. En virkelig bra skoledag!

Innover Djupadalen langs Eivindsvatnet

Post 1 før vi klatret oppover mot Krokavatnet

Jeg var heldig i år som fikk bli med på årets Opptur. Det er normalt kontaktlærerne som følger klassene sine på dette arrangementet som Haugesund Turistforening arrangerer for årets 8.klassinger. Jeg er ikke kontaktlærer i år, men jeg fikk steppe inn for en kollega og fikk dermed bli med. Glimrende. Takker ikke nei til slikt.

 Oppover mot Krokavatnet


Opptur i Haugesund tar 8.klassingene fra alle skolene i kommunen (+ Bø og Vormedal i Karmøy og Frakkagjerd i Tysvær) med på en tur fra Stemmen ved Eivindsvatnet i Haugesund rundt Krokavatnet og Presten og over Søre Krokvassnuten, før stien snur vestover igjen gjennom Trolladalen, forbi Iglavasstjørn og ned i Djupadalen igjen og avsluttes ved Stemmen. Det er en skikkelig tur. Vi snakker 8-9 kilometer i godt kupert terreng. Deler av løypa i dag gikk også innom Tysvær kommune.

 Var fuktig på stien mange plasser

Tuva er i godt turhumør!

Alle elevene hadde fått med seg kart og klippekort før start. På hver av de fire postene fikk de klippemerke og svarte på to oppgaver, til sammen 8 spørsmål. Klippekortene ble levert inn i mål med navn og adresse. Fine premier kan vanke til de som har alt rett og blir trukket ut.

Post 2 på Presten

 Kanskje over tusen ungdommer i byheiene i dag?

På Søre Krokavassnuten var post 3

Det må vel ha vært nesten tusen ungdommer i byheiene i dag tror jeg. Kanskje flere? De som valgte joggesko på beina i dag, og det var mange, tror jeg angret litt på det. Det var fuktig i marka mange steder, men det ble tatt med godt humør.

 En pause på Søre Krokavassnuten

 Nedover og vestover igjen fra Søre Krokavassnuten

Opptur arrangeres rundt om i hele landet denne første onsdagen i mai. Tusenvis av ungdommer deltar. I mer enn 10 år har dette vært arrangert. Et flott initiativ fra turistforeningen dette og all honnør til dem for dette arrangementet. Opptur har egen Facebookside.

 I godt humør på vei nedover igjen

Nesten framme ved post 4

Jeg slenger med litt reklame også for DNT ung Haugesund og X-ung. Sjekk ut hva de tilbyr dere unge her i by'n! De har masse kjekke aktiviteter!

Nå blir det langhelg og første fjelltur på turbloggeren. Det har jeg virkelig sett fram til. Tursekken pakkes. Værmeldingen ser jo heller ikke feil ut.

PS! Klikk på bildene for større versjon!

Stay tuned!

1 kommentar:

Aud sa...

Turistforeningen har mange fine turer☺

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.