lørdag 28. januar 2017

Slettene friluftsområde


I regnværet i morges gikk turen til Auklandshamn i Sveio og Slettene friluftsområde på Økland.

Ufyselig vær å legge ut på tur, men jeg håpet å finne le for den kjølige sørøstlige vinden. Kun 3 små varmegrader da jeg gikk fra bilen rundt 10.

Fra parkeringsplassen er det god skilting

Ingen skilting til dette friluftsområdet fra hovedveien der jeg tok av til høyre ved Mjånes på kartet jeg husket å ta meg. Etter rundt 700 meter tar jeg opp til høyre der jeg har et lite tjønn på venstre hånd. Her svinger veien bratt oppover mot Økland. Først oppe på toppen ser jeg skilting til Slettene. Grusvei over gardstun fram til parkeringsplassen som er godt skiltet.


Fra parkerinsplassen er det videre godt skiltet de drøye 600 meterne det er å gå fram til man ser ned på Lambeidvågen og friluftsområdet Slettene.


Jeg tok fiskestanga med i dag da jeg på flyfoto så at det er fine grunne områder inne i vågen her. Litt leopardbunn her og der. Det kan indikere fine forhold for sjøørreten.
Det er artig med hengebruene som forbinder holmen og Hjelløya med fastlandet. Sikkert fine og lune badeviker her på sommerstid. Akkurat i det jeg ankommer er det en heller kjølig bris som sammen med regnet gjør det ganske så hustrig. Det er bare å krype godt inn i hetta i skalljakka og ta vantene på.


 Kanskje har det vært en tøff vinter for denne skarven?

Ytterst i Lambeidvågen

Det er fint tilrettelagt her med benker og toalett, og brygge for båtfolket. Hengebruene kan vel nesten gå for å være en artig attraksjon i seg selv.


De to timene jeg fisker er det ikke et napp å kjenne. Lunsjen, to pizzastykker fra fredagskvelden, tar jeg under ei furu på Hjelløya ytterst i Lambeidvågen. Fine fiskeplasser her og jeg tar nok turen tilbake ved en senere anledning og i litt varmere vær.


Ny tur i morgen, men da tar jeg turen østover og ikke nordover som i dag. Kanskje blir det også fiskefangst da.

PS! Klikk på bildene for større versjon.

4 kommentarer:

Lena sa...

Hei. Så kjekt at du har tatt turen ut i bygda her. Du kjenner kanskje til det, men dersom du har lyst på en lengre tur så kan du gå rundt Storavatnet, ut til slettene og enten veien eller tilbake gjennom skauen til bilen. Da parkerer du ved Samfunnshuset, går noen meter mot bygda og ser turstiskilt på høyre side. Flott tur :-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei Lena! Takk for turtipset. Det skal jeg huske på. :)

Elisabeth Hauge Bakke sa...

Hei Bjarne. Takk for flott foredrag på Sveio turlag sitt arrangement. Til info: Navnet på vågen der du fisket er Lambeidvågen, ikke Lammavågen. Skal følge bloggen din, og turlaget hyrer deg garantert flere ganger.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei Elisabeth! Takk for sist ja og takk for navnekorreksjon. Har endret. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.