torsdag 15. juni 2017

En liten oppsummering av vårturene


Det er like før jeg legger i vei på langturene i sommer. Derfor passer det i grunnen fint med en kort oppsummering av turvåren, med et utvalg av turer nevnt. Våren har nemlig vært skikkelig fin med flotte turer og fin fiskefangst.

Allerede i mars var det fine ørreter på da jeg virkelig satte igang jakten på brunørretene her i mitt distrikt. I surt og kaldt vær ble første over kiloen tatt allerede tidlig i mars!


Første april var det igjen kilos i håven, fra samme vann som årets første. Joda, det vannet har blitt et godt ørretvann. Det er sikkert.


Første kanoturen og overnattingsturen i telt ble gjort i midten av april, sist i påsken. Godt å være i gang igjen.


De siste dagene i april og den første i mai gikk til Vikefjellet. Første fjelltur ble en herlig opplevelse der det også ble kilosørret.

Foto: Frank Bergtun

Første helga i mai tok jeg fredag til søndag på vakre Vigdarvatnet. En herlig tur, men bålfyringen sto jeg over. Det var tørt i terrenget.


Helga etter dro jeg til fjells igjen, denne gang ville jeg opp i Etnefjellene for første fjellørret der. Det ble vel en slags bomtur. Jeg var en uke for tidlig ute.


Med lite fisking til fjells sist nevnte helg, så måtte fiskeabstinensene døyves litt på søndagskvelden. Da gjør det ingenting om enda en kilosørret fanges denne våren. Jeg var rimelig fornøyd da.


Et par dager etter, på nasjonaldagen tar jeg Ally på taket og gjemmer meg unna støyen og ståket i by'n. Kanotur inne i kystfuruskogen i Sveio på 17. mai er ikke feil. Finfin ørret ble det her også.


Fra og med 17. mai hadde jeg fem hele fridager. På disse dagene ble det tre kanoturer på tre ulike vann. Andre turen gikk til Tysvær der jeg padlet på Storavatnet ved Sandbekken.


Den tredje kanoturen i nevnte langhelg ble gjort sammen med Frank på Tuastadvatnet i Karmøy kommune. Det startet i flott vær, men ble avsluttet i skikkelig regnvær. Den langhelga må sies å være bra utnyttet selv uten overnattingstur.


Få dager etter forrige langhelg gikk jeg på en ny onsdag 24. mai. Nå bar det til fjells igjen, opp i Etnefjellene der jeg hadde møtt på is tidligere i mai. Nå var isen gått. Etterhvert dukket også Frank og Johnny opp og holdt meg med selskap. Dette ble siste fjellturen denne våren.


Etter en tredje sørlandstur i vår på hytta var jeg klar for siste turen før denne lange sommerfriperioden min. Etter fine småturer med valgfagklassen jeg underviser sammen med Per Andreas så var vi klar for den siste overnattingsturen til klassen. Turen gikk til Vigdarheim og Vigdarvatnet. En flott tur med kjekk ungdom!


Joda, våren har vært fin turmessig og jeg har fått gjort mye av hva jeg hadde på papiret av planer. Det ble 11 teltdøgn. Jeg hadde et mål om minst 10 og det gikk fint. Jeg bør klare rundt 30 i sommer håper jeg. Får jeg noen til i høst så bikker jeg kanskje 50 før jeg pakker ned for vinteren. Det vil jo ikke være så helt galt av en etterhvert gammel turblogger.

Nå pakkes det her i huset. Bilen fylles opp i morgen kveld med det jeg måtte trenge i sommer på tur. Lørdag morgen settes kursen til fjells. Jeg skal prøve å gi noen smakebiter underveis her på bloggen når jeg får sjansen til det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.