lørdag 10. juni 2017

Siste tur med gjengen!


Siste tur med gjengen i år er gjennomført. Siste tur med valgfag friluftsliv jeg og Per Andreas underviser. For en flott tur vi fikk!Nytt av året når det gjelder denne vårturen og siste overnattingsturen på valgfaget var at vi hadde leid oss inn på Vigdarheim i Sveio. En nydelig base for hva vi ønsket oss på denne siste turen. Teltliv, kano, fiske, bading og grilling. Vigdarheim leirsted kan tilby akkurat disse fasilitetene.


Litt fuktighet i lufta la ingen demper på Haugesunds kjekkeste ungdommer da de ankom leirstedet til Haugesund KFUM/K ved idylliske Vigdarvatnet i Sveio, like nord for Haugesund.


Alle elevene skulle ta natta ute i telt eller lavvo. Litt fuktig underlag da teltene ble satt opp gjorde lite. Det var meldt opplett til kvelden, fredag.

Fredag kveld la vi alle i vei sørover på dette store vannet i Sveio kommune, helt sør i Hordaland. Målet var Haugesund(!). Lengst sør i Vigdarvatnet, ved Halseid krysset vi nemlig kommune og fylkesgrensen mot Haugesund og Rogaland. Haugesund har en liten bit av dette flotte padleeldoradoet, Vigdarvatnet.Noen av oss fisket litt underveis og Thomas fikk en liten ørret like ved "Japan" som vi krysset over omtrent midt på takket være høy vannstand etter regnværet siste tiden.
Lengst sør i Vigdarvatnet kommer elva fra Stakkestadvatnet ut, Haugesunds drikkevann. Her tok vi en "Monsen" og løftet kanoene forbi noen hindringer slik at vi fikk padlet litt på elva også. Artig syntes de som tok den turen.
Ekspedisjonen til Haugesund ble på en 6 -7 kilometer i kveldingen og det var endel slitne armer da vi endelig var tilbake på Vigdarheim. Bålkos, grilling og teltliv resten av kvelden.


Lørdagen opprant med fint og stille vær over Vigdarvatnet. Ingenting er bedre enn en slik start på dagen. Turbloggeren hadde fyr i bålpanna i halv åttetiden og snart også kokende vann til de som hadde behov for det.


Lørdag morgen og formiddag ble brukt til akkurat hva man ville. Noen sov litt utpå, mens andre tok seg en tur ut på vannet i kano med fiskestanga. Ingen store fangster å berette om.
Litt kluss opplevde vi med bussen som ikke kom da den skulle, men noen telefoner til sjefen så ordnet det seg fint. En god halvtime forsinka var vi på vei hjem igjen etter en flott avslutningstur med bussen full av trøtte, slitne, men fornøyde elever.


Dette var altså siste tur med årets kull på valgfaget natur, miljø og friluftsliv. En kjekk gjeng som vil savnes. I august er det i gang med nye elever for meg og Per Andreas. Vi håper på like kjekke elever som de vi var sammen med på denne turen.

Husk du kan klikke på bildene og se dem i større versjon.

NB! Bildene er publisert med tillatelse.

PS! Her finner du flere innlegg fra vakre Vigdarvatnet.

3 kommentarer:

Sigrid Solstrand. sa...

Så kjekt å se bilder fra turen! Kjekt å se ungdommer som nyter å være i naturen, og som har glede av å bruke Vigdarheim. Hilsen Sigrid Solstrand. ��

Unknown sa...

Kan aldri tenka meg at de va lika kjekke som det vårt kull va da ;) Savne detta!

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Du har helt rett, Torstein! DERE var jo helt toppers, ingen tvil! ;)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.