onsdag 28. juni 2017

Olavsbutvatnet, et rom med utsikt!


Det ble en natt på Halne Fjellstove på Hardangervidda etter ti dager på østvidda. Det er godt med seng, dusj og toalettskål i porselen.

Meningen denne sommeren var å tilbringe det meste av tiden på Hardangervidda. De ti første dagene av friperioden min i sommer tok jeg på østvidda, vest for innsjøen Mår. Deretter var tanken inn i de mer sentrale områdene. En stopp på den veien ble Halne Fjellstove like vest for fylkesgrensen Hordaland/Buskerud. Et godt startpunkt for videre viddetur. Fra Tinnhølen for eksempel litt lenger vest.


Det var godt med ei sivilisert natt i seng og herlig tretretters og frokost. Jeg unner meg all luksus jeg kan få mellom turene.

I påvente av at Tinnhølvegen skulle åpne 1. juli så ville jeg ta meg et par dager nord for Halne. Isen burde være gått der oppe, på Olavsbuvatnet. Det var jeg ganske sikker på (har du hørt det før?).

Etter en herlig natt på fjellstua ved riksvei 7 så tok jeg sekken på ryggen, pakket for et par dager og la i vei nordvestover for fjellstua. Det er kun et par korte kilometere å gå.


På veien stifter jeg bekjentskap med et par fjellvåker som ikke liker mitt nærvær. De klager fælt og jeg sier tydelig i fra at jeg ikke skal plage dem. Et bilde og to forsøker jeg å få til da, men de holder seg på behørig avstand. Likevel synes jeg det er greit å ha et par fiskestenger stikkende opp fra sekken.

Det er kun et par små kilometer å gå til vannet fra Halne og da jeg kommer over kanten så ser jeg at det meste av vannet er islagt fremdeles. Midt utpå er det fritt for is og langs vestbredden noen hundre meter også. Vel, jeg tar ei natt her for det. Med en slik utsikt jeg har nordover så er ikke det feil.


Hardangerjøkelen ligger rett nord. En ypperlig teltplass med fenomenal utsikt, selvom fisken glimrer med sitt fravær i løpet av dagen. Jeg fisker et par timer fra vestbredden der det er isfritt.


Det blir ingen kjenning med fisken, men det gjør ikke så mye. Jeg har hatt flere gode fiskemåltider i Vikbekkfjellet i sommer og flere blir det nok. God bok har jeg med og DAB-radioen har fungert på alle leirplasser i sommer, også her. Jeg bestemmer meg likevel for retur i morgen tidlig til Halne og i bilen derfra videre. Akkurat hvor er jeg litt usikker på. men det må være isfritt.

Et rom med utsikt!

Onsdag morgen labber jeg i vei tilbake til Halne Fjellstove hvor jeg har parkert bilen (til 80 kr døgnet!). Olavsbuvatnet er ikke feil det altså, det skal finnes fin middagsørret der, men litt tidlig. Om en ukes tid kanskje, om du er forbi.

Jeg tar feil av høyre og venstre da jeg kjører fra Halne onsdag morgen. Jeg tar til venstre og kjører østover...

2 kommentarer:

Anita sa...

Ja hvor har denne mannen tenkt seg nu da??Hårteigen??Heheh

Eg skal ha litt luksus denne ferien og har noen netter på Finse hotell..Så skal eg gå laaange turer..(Hardangerjøkelen er jo rett ved)hverdag..håper bare været holder--

Ser frem til neste postings fra deg!God tur og sjitt fiske!

Anita

Aud sa...

Ja, alt til sin tid :-)
God tur videre!

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.