søndag 12. november 2017

Femundsmarka og Sølentraktene


Sist uke landet et klenodium av en bok ned i postkassen min. Her snakker vi kvalitetslektyre!

Boka fant jeg på antikvariat.net, en nettside koblet opp mot en haug av antikvariater rundt om i Skandinavia. Her har jeg funnet gull før også.

Klikk på bildet for å se innholdslista

Femundsmarka og Sølentraktene er fra 1979 og tar for seg dette fantastiske området rundt innsjøen Femund. Her er møter med mange kjente størrelser i marka som gir spennende lesning.


Man skal heller ikke lese mange linjene i boka før fiskefeberen og lengselen etter dette landet raskt melder seg:

"Dette ødemarksområdet øst for Femunden strekker seg helt inn til Rogen i Sverige, gjennom et rike med utallige førsterangs fiskevann, - navn som Roasten, Grøtåa, Grislehåen, Rundhåen og Storfisktjørnet er nok til å vekke minner og lysten etter å gjøre fiskestanga klar. Her er selve "hjertet" i Femundsmarka, her er rette stemningen for fiskeren med sans for en natur der det smaker villmark og ødslighet av."


"Sportsfiskeren som har tid å ta av - og er umettelig i sin jakt etter fiskelykke - bør ikke sette punktum for turen innover Femundsmarka ved Rogshåen eller lille Vonsjøen. Spennende turer og store muligheter finnes også videre innover - til store Vonsjøen med alle Kratltjørna, Røvoltjørna og hele Grøtådalen oppover. Å vandre innover dette fiskerike ødemarksområdet er drømmen som går i oppfyllelse for den naturglade sportsfiskeren."


Boka er en virkelig perle som allerede har gitt feberutslag og lengt etter ny tur i grenselandet. Jeg blir i Sør-Norge neste sommer er planen og da blir det jo ganske sikkert en tur til Femundsmarka igjen.

PS! Boka kan leses gratis digitalt på nasjonalbibliotekets bokhylla.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.