lørdag 9. desember 2017

På andre kastet


Jeg hadde planlagt en liten tur ut i formiddag et sted i le for vinden. Sammen med Frank fant vi dette øst i Skjoldafjorden.

Ute ved kysten i Haugesund der jeg bor og på Karmøy hvor Frank holder hus blåste det nordvest kuling, surt og vått. Da vi la i vei fra parkeringsplassen var det nærmest vindstille, og dette bare en halvtimes kjøretur unna kulingkastene i Haugesund.


Allerede på første kastet var det en liten tass på, men den fikk raskt friheten tilbake. På andre kastet var det langt tyngre drag i snøret. Jammen var det ikke en kilosørret i håven snart. Det var moro. Litt slank var den, men blank og fin til fjorden her å være. Etter et bilde og to fikk den svømme ut igjen.

Foto: Frank Bergtun

Etterhvert kom det et snøvær fra nord og sammen med det også en kald vind. Skikkelig nullføre og det ble kaldt å fiske i snødrevet etterhvert.


Frank forsvant etterhvert nesten helt i snøværet på andre siden av vika vi fisket. Etter drøyt to timers fiskeinnsats takket jeg for laget. Det hadde ikke vært mange kjenninger etter kilosørreten jeg hadde i håven helt i starten. Jeg hadde endel å få gjort i by'n og satt kursen vestover litt over tolv.


Frank hadde bedre tid i dag og ville forsøke litt til etter en matbit. Vel hjemme, tikker det inn et bilde på telefonen. Der har jaggu Frank dratt i land tre fine ørreter, den størst på 1,2 kilo! Det var moro, Frank! Fine i formen og finfin matfisk!

Foto: Frank Bergtun

Nå er det meldt kaldere vær de nærmeste dagene, men tvilsomt at det blir skikkelig vinter ut av det her på min kant av landet.

2 kommentarer:

Aud sa...

Så moro å få napp med en gang :-)

Unknown sa...

Skikkelig kult snøværsbilde!

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.