søndag 21. januar 2018

I godt selskap på isen i dag


Andre og siste dag på isen ble det i dag og godt selskap fikk jeg også. Til og med fiskefangst ble det i dag!

Isen var litt tryggere i dag enn i går, men det knaket godt da jeg tok de første skrittene utpå da jeg ankom i formiddag. Heldigvis var det bare overvannet som hadde frosset i natt som sprakk opp når jeg gikk utover.

Jeg var langt tryggere på isen i dag og kom meg lenger ut og fikk borret et par hull 15-20 m fra land på rundt to meters dyp. Litt nærmere land borret jeg noen hull på halvannen meters dybde for kikkfiske.

Ståsnøret med bjelle er satt ut

I det jeg setter ut det første ståsnøret dukker Marius opp. Han hadde invitert seg med i dag for en liten introduksjon til dette trivelige vintersyslet som jeg anser isfiske å være på vår kant av landet. Trivelig selskap i Marius som også har vært med på fisketur her ved dette vannet tidligere, men da med fiskestang.


To ståsnører er snart ute med maggot på. Det ene med lysblink, mormyska med maggot og attraqua røyeagn, det andre kun med en mormyska agnet med 3 maggot. Bjelle er montert på begge ståsnørene. Da høres det hvis det napper.

På hvert vårt underlag kikkfisker vi en en stund, men uten resultat. Etterhvert fyrer vi bål på bredden og koker kaffe.

Det er da vi hører bjelleklang fra et av ståsnørene. Det er fisk på! Det er skikkelig liv under isen og jeg ser snart at det er en ørret som har tatt mormyskaen med maggot.


Det er ingen størrelse å snakke om på ørreten, 3-4 hekto stor. Litt slank er den også. Den tas opp i kultiverings øyemed. Er de under halvkiloen her så tar jeg dem som regel opp.

Litt seinere er det liv i det andre ståsnøret. Vi tror først at det er kameraet til Marius som lager en liten lyd, da han tar et bilde, men det er bjella fra ståsnøret med lysblinken som det er liv i.


Her er det røye på! En kanskje 2 hektos hunnrøye har tatt mormyskaen under Ritsemblinken. Det er moro at røya også tok i dag, da det er den som er mest attraktiv på denne årstiden her.


I totida er vi vel fornøyd med dagen og pakker sakene. En fortreffelig fin tur ble det denne søndagen, både fiskefangst og godt selskap fikk jeg i dag. Til uka forsvinner nok isen i mildværet som er meldt, så dette var nok siste sjanse her i lavlandet for isfiskeaktivitet på en stund. Det er ganske sikkert.


Takk for turen i dag, Marius!

PS! Toppbildet i innlegget er fotografert av Marius Amdal Haugen. Sjekk bloggen hans her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.