onsdag 24. januar 2018

Tyvek-kart over Rogen og Femundsmarka!


I posten i dag ventet et nytt kartverk fra Sverige som jeg ser fram til å bruke på sommerens turer!

Jeg nevnte for noen år siden denne kartserien fra svenske Calazo her på bloggen da jeg ble oppmerksom på den. Nå er det et dobbelsidig kartblad i hus som virker svært så lovende.

Med god erfaring med de svenske Fjällkartan er disse fra Calazo virkelig en solid oppgradering papirmessig. Kartgrunnlaget er tilnærmet det samme, men trykket på Tyvek som tåler vann, samtidig som det er både sterkt og lett.


Kartbladet jeg fikk i hus i dag dekker tilnærmet hele Rogen naturreservat på svensk side og hele(!) Femundsmarka nasjonalpark nord til Storviglen og så langt sør som Gutulia nasjonalpark på norsk side, nesten ned til Sorken. Store deler av Femunden er også på kartbladet.


Alle buer og hytter på norsk side er å finne på kartbladet, samt alle slike på svensk side, inkludert de svenske rasteplassene rundt Rogen. Det er godt detaljert synes jeg med mye god informasjon i kartet.

Dette kartbladet vil tåle langt mer slitasje og bruk enn hva de gamle fra Fjällkartan har gjort. De kan nok nå pensjoneres de restene jeg har av dem over dette området.

Dette blir, slik det ser ut nå i turplanene for sommeren, hovedkartet som skal brukes i Femundsmarka og Rogen i juni og juli. Det blir trolig flere uker i dette grenselandet til sommeren.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hvordan fikk du tak i dette kartet? Skulle gjerne fått tak i det selv, men jeg får ikke bestillt det siden jeg har norsk adresse.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Forsøk hos addnature.no

:)

Anonym sa...

Hei.
Jeg fant kartet på:
https://www.outnorth.no

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.