tirsdag 22. mai 2018

En måned igjen!


I dag er det én måned igjen til kursen settes østover mot svenske og norske naturkvaliteter. Planene jeg la i vinter har ikke endret seg nevneverdig.

Fredag morgen, 22. juni, legger jeg altså i vei i fullastet bil for sommerens turer. Ally skal brukes på den første, er bestemt, en toukers kano-og fottur sammen med turkompis Frank. Med en hotellovernatting på Røros fra fredag til lørdag setter vi kursen mot Käringsjön i Rogen naturreservat i Sverige lørdag formiddag.

Fra Öster Rödsjön

Litt væravhengig selsvsagt, så er følgende ruteplan mer eller mindre bestemt allerede: Vi vil padle fra Käringsjön lørdag ettermiddag 23. juni og padle "labyrinten" vestover (se turen min i 2013) og bære Allyene våre ned innerst i Rödviken. Muligens tar vi en overnatting i "labyrinten" et sted før vi bærer ned til Rödviken.

Innerst i Rödviken

Fra innerst i Rödviken på Rogen så er det rundt Kläppnäset og vestover Rogen mot Femundsmarka og Reva. Det er på Rogen været kan slå seg vrangt for padlere og vi må se hvor langt vi kommer. Kanskje når vi opp i Revsjøen allerede 25. juni hvis fint vær og gode forhold.

Muggaørret

Vi vil se oss etter en camp nord i Revsjøen og herfra til fots dagen etter sette kursen mot de øvre delene av Mugga. Vi smyger nok innom både Volsjøan og Skebrotjønnan på vei opp dit. Vi har lyst å ligge en natt og to øverst i Mugga å fiske i området.

Tilbake i Revsjøen så vil vi ta turen mot Styggsjøan. Hvor vi camper videre nå gidder vi ikke planlegge på forhånd. Det får bli der det blir. Fra Styggsjøan tar vi oss trolig ned til Litlsjøen. Det ser spennende ut. Endel bæringer, men vi har god tid.

Litlsjøen 2013

Vi har nemlig mer og mer tenkt å ha en bil i hver ende av turen vår. En av bilene vil vi da parkere i Synnervika. Da slipper vi rundturkonseptet.

Nede på Roasten etterhvert så får vi se hva vi gjør, men ferden vil trolig gå retning Røvolfjellet via Vassviktjønna og Skogtjønna. Vi kan godt tenke oss å ta kanoene over Røvoltjønnan og ned i Storvika til slutt. Herfra mot Synnervika på den ene eller andre måten. Væravhengig her selvsagt. Enten tar vi oss til Haugen eller til Røoset og tar båten derfra videre til Synnervika, eller vi kan padle hele strekket over Femund. Det får vi ta når vi er kommet så langt.

Kanskje får jeg se Vassviktjønna igjen til sommeren?

Frank har en dato å forholde seg til på denne turen og den må vi holde skal han komme seg hjem igjen.

Etter at all billogistikk og kanopakking er unnagjort og Frank har satt kursen hjemover etter endt tur, så tar nok jeg en natt i vakre Røros igjen. Nå skal også Ally få hvile.

Jeg blir nemlig igjen i herligheten har jeg tenkt. Jeg vil på vandring inn i Femundsmarka med sekk på ryggen en ukes tid alene. Synnervika blir nok startpunkt og jeg tror turen tar meg litt langs nedre Mugga og så via Svartsjøen og derfra etterhvert over mot Langeggtjønnan, derfra på T-sti mot Røoset. Jeg ser for meg en ukestur. Mer detaljert i planleggingen vil jeg ikke være, men antar denne turen gjennomføres i uke 28, skulle noen ville vite det.

Utsikt fra brygga ved Femundtunet helt sør i Femund

Jeg har mer på tapetet i Femundsmarkaområdet i sommer. Etter vandreturen nevnt ovenfor tar jeg nok bilen med til sørenden av denne vakre fjellsjøen, Femund. Etter en natt eller to under tak her kan jeg ha lyst å gjøre meg litt kjent i området mellom Sorken og Elgå. Her setter jeg av en liten uke er tanken, i uke 29.

Etter nevnte turer bør jeg jo være forsynt med Femundsmarka, - for denne gang. Jeg setter nå kursen vestover mot høyere fjelltrakter er planen. Jeg har veldig lyst å avslutte sommerturene med en rundtur igjen på Hardangervidda og i år med inngang fra Tinnhølen.

Ørret fra Kleivshovdtjørnane

Akkurat hvor har jeg ikke helt bestemt meg for, men at Kleivshovdområdet og Dimmedalshøgdene skal få besøk igjen, ja det tror jeg. Her er også været med å bestemme mye av rutevalget og hvor langt jeg kommer.

Jeg har lyst på en ny runde oppe i Dimmedalshøgdene på Hardangervidda

Så langt ut på sommeren kan jo også endel ha endret seg, ting kan ha skjedd og planer blitt snudd på hodet. Kanskje må jeg også ta turen helt hjem før jeg kommer meg til fjells igjen. Jeg håper at nevnte viddetur kan bli gjennomført på en toukers tid i overgangen juli/august.

Jeg må uansett være på plass på jobb mandag 13. august. Det er sluttdatoen jeg må forholde meg til i sommer.

Jeg kjenner flere som skal besøke Femundsmarka i sommer, og nå ser både dere og andre litt om hvor i området jeg kan befinne meg. Det hadde vært hyggelig å treffes der inne, som alltid.

Når dette skrives er det utforbakke mot sommer. Her jeg bor er sommeren allerede kommet temperaturmessig. Kommende helg som er siste i mai, blir det en liten sørlandstur igjen, sammen med min bror. Vi har litt som skal fraktes ned dit og litt å gjøre der av vedlikehold på familiehytta.

Det blir nok en turhelg eller to også i juni, før jeg altså setter kursen mot det fantastiske Grenselandet igjen, 22. juni.

Stay tuned!

4 kommentarer:

Kjell Gunnar Klaksvik sa...

Høres ut så en kjempeplan dette, Bjarne. Holder planen min kan det hende jeg treffer dere i området rundt øvre Mugga. Jeg starter fra langen mandag 25. juni og satser på en camp rundt nedre Muggsjøn på tirsdag. Vil bruke noen dager i området oppover øvre Mugga og Volsjøan før jeg skal møte min søster og svoger ved Røvollen på fredag.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei! Det hadde vært hyggelig å treffes ja! :)

Anonym sa...

Hei

Hvordan er det i området mellom Røavassdraget og styggsjøan? Mye skog? Hvordan er fisket der? Om du har vært der da.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei
I det området er det furuskog og morenerygger. Fisket her er mest hvitfisk som abbor og gjedde.

:)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.