lørdag 26. oktober 2019

Havabbor!


I dag ble det fin fangst på fisketuren. En flott havabbor ble med hjem til middag. Det skjer ikke for ofte.

Jeg var tidlig avgårde i morges og forsøkte først inne i Skjoldafjorden på en god fiskeplass normalt. Den halvannen time jeg fisket der så ble det kun et par småtasser av noen sjøørreter.


Litt lenger ut i fjordsystemet ja så ble det ganske snart kontant kontakt med fisk. Noen voldsomme utras fulgte og jeg trodde først det var en solid lyr, men denne hadde langt mer krefter å by på enn lyr.

Det gikk faktisk en god stund før jeg fikk sett fisken i overflaten og kunne konstatere at lyr var det ikke, dette her, men en fin havabbor.


Den er rimelig lett gjenkjennelig denne fiskearten som har blitt mer og mer vanlig langs norskekysten og blitt en populær sportsfisk.


Jeg fikk den tilslutt i håven og på land. Et finfint eksemplar av arten på halvannen kilo. En skikkelig middagsfisk. Ja, for havabbor er virkelig en god matfisk vet jeg. Dette er den tredje og største havabboren jeg har fått til nå.


Det var virkelig et vekslende vær i formiddag der jeg var, med noen solide haglebyger som virkelig lot seg kjenne:
Småkjølig også var det i dag med knapt 6-7 plussgrader på det meste der jeg var. Ny tur i morgen blir det, men hvor, bestemmer jeg i morgen. Jeg må se været litt an.

Havabborfileter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.