lørdag 28. mai 2022

I kald nordvest

 

Det var knappe 10 grader i lufta da jeg tok første kastet i morges. Den sterke nordvesten gjorde det enda kaldere. Opp i liten kuling var det nok i kastene.

Etter noen dager med litt nedbør så var vannstanden økt betraktelig siden sist jeg var her. At det gjennom natta hadde blåst stikker og strå, og fremdeles blåste kunne bidra til et godt bett.

Oppsummert i formiddag ble det to på land og to i håven, samt 2-3 mistet og mange napp og kjenninger de to timene jeg fisket. Det var surt i vinden og da vindretningen gikk mer direkte på nord, ja da trakk jeg meg tilbake. Da hadde jeg heller ikke kjent noen verdens ting på en halvtime.

En av årsakene til tur i dag var også å kjenne på det nye snøret jeg fikk lagt på spolene i går hos Frode på Salar Sportsfiske som sponser turbloggeren med fiskeutstyr. Nå er det multifilamentsnører fra Shimano som prøves. På 1000-snella i dag hadde jeg 0,16 mm på. På 2500-snella til sjøfisket fikk jeg 0,19 mm. av Frode. Det blir spennende med nytt snøremerke framover. Det lover virkelig godt allerede etter første turen i dag.

Jeg har forøvrig vært på noen småturer siste uka, både til sjøen på Ognøy, Skjoldafjorden og et par ferskvannsturer. Alle uten nevneverdige fangster. Likevel fine små lufteturer.

Det blir nok en luftetur også i morgen. Neste helg blir det å sette kursen sørover mot Sørlandet for en vedlikeholdstur på hytta sammen med lillebror.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.