lørdag 7. mai 2022

Overnattingstur med valgfagklassen

 

Denne vårens overnattingstur med valgfagklassen jeg underviser gikk ikke langt hjemmefra for ungdommen.

I år forsøkte vi for første gang å ta vårens overnattingstur i byens nærområde Djupadalen. Her har Frilager.no utlån av kanoer og annet turutstyr til en billig penge. Vi lånte oss kanoer og hengekøyer til turen.

Fredag kl 17 møttes vi ved Stemmen i øsende regnvær, men de frammøtte ungdommene var i strålende humør likevel. Borte ved kanoene og lageret til Frilager hentet vi ut utstyr og kanoer til turen som gikk rundt det store neset i Eivindsvatnet og inn til gapahuken som Lionsklubben har bygget helt nordøst i Eivindsvatnet. Her satte vi opp camp i regnet.

Den store lavvoen er først oppe og siden 4-5 hengekøyer i et skogholt kort i fra. Lærerne satset på overnatting i selve gapahuken.

Julia var eneste som fikk fisk på turen, en fin liten ørret. Ellers så ble det lekt tribonius i skumringen før ungdommen fant sine respektive ovarnattingsplasser. Lærerne var i seng i gapahuken litt over midnatt.

Det ble en småkjølig natt for mange, spesielt da klarværet åpenbarte seg utpå tidlig morgenkvist. Da var det ikke mange varmegradene i lufta. Lærerne hutret også i soveposene da.

Rundt åtte lørdag morgen var alle oppe og fikk i seg en rask frokost. Så var det nedpakking som gikk strålende.

I det de først solstrålene nådde innerst i vika vår,  så la vi fra land i kanoene og satt kursen tilbake til basen til Frilager.

Det ble altså en veldig trivelig tur med valgfagklassen for turbloggeren og kollega Per Andreas denne gangen også, til tross for en fuktig start. Trolig kan det bli en fast destinasjon dette for valgfagklassen også videre er vi enige om.

Alle var vi framme ved Stemmen litt før klokka ti, akkurat som planlagt. Takk for turen folkens.

Vil du lese mer om valgfaget jeg underviser og mer om lærerhverdagen min klikker du her. Der finner du nesten hundre blogginnlegg om nettopp det.

PS! Vil du låne utstyr av Frilager.no så klikker du på linken

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.