søndag 25. august 2024

Fisketur med bifangst

 

Tur nummer to denne helga gikk til nabokommunen hvor jeg vet om et godt fiskevann. Der kunne det jo være litt sopp og finne også.

Turen i går ble fattig på fangst, både i ferskvann og saltvann. Kun noen napp å kjenne der. I dag derimot ble det langt bedre resultater.

Jeg var relativt tidlig av gårde, og var innover i skogen rundt halv ni i lett duskregn og rundt 12 grader pluss. På andre kastet var dagens største på. Tipper den var oppunder halvkiloen stor.

Kort etter viste den grønne møresilda seg igjen som en god fiskefanger i dag. Enda en ørret i håven og denne havnet på land. Denne veide jeg også, til 380 gram. Ørna var forbi meg så da la jeg denne igjen ved bredden til den.

Lenger øst langs vannet fant jeg et fint lite nes litt i le for vinden fra sørvest. Her ble det også fiskefangst mellom regnskyllene. 3 ørreter, der den minste ble tatt opp. Kanskje rundt 350 gram den. Den tok på en modifisert 7 grams Abu-sluk.

På vei tilbake til bilen kom jeg over 2 felt i skogen med kantarell. Nesten en kilo ble det i håven i dag, som bifangst kan man vel si. Ikke verst det. Soppen havner i reinsdyrgryta i ettermiddag.

Travle dager på jobb til uka sørger nok for at det blir lite turaktivitet før til neste helg. Da krysser jeg fingrene for finvær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.