lørdag 25. august 2012

Teltlektyre

Med sommerens varierende vær og meldinger om vær så fant jeg at en bok eller to burde få plass i sekken. Det var ikke dumt. Har lest et par bøker i sommer i teltet, eller utenfor. Mange steder, som nevnt tidligere i bloggen, har jeg slitt med å ta inn radiosignaler og da kan det bli litt lite å aktivisere hjernen med. En bok har da i sommer vært redningen. På Coop Prix på Geilo i juli, kom jeg over en serie bøker med handling fra krigens dager. Tyske og østeriske soldater som forteller sine historier fra sin side under krigen. Spennende og fascinerende historier. Sanne, dokumentariske bøker. Såkalte paperback-bøker. Liten vekt å ta med seg i sekken. Viktig poeng.


Den her gjorde inntrykk. En ung østerriker som tjenestegjorde som maskingeværskytter på østfronten fra 1942. Etter en skade omskolerer han seg til skarpskytter noe han ble virkelig god til. Vi følger Josef "Sepp" Allerberger gjennom hele tilbaketrekningen fra Sovjetunionen, gjennom Romania, Ungarn, Polen og Tjekkoslovakia til han såvidt klarer å komme helberget hjem til Østerrike etter krigens slutt. Han ble tildelt ridderkorset, som en av svært få menige, for innsatsen sin på østfronten. Sterke beskrivelser av de brutale og umenneskelige kampene som han deltok i.

Boka er endel av billigbokserien av dokumentariske bøker fra Spartacus Forlag og Vega Forlag. De har denne sommeren vært å få tak i hos Coop Prix til en billig penge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.