søndag 19. august 2012

Vigdarvatnet


Hadde meg en 5-6 timers tur med Ally på Vigdarvatnet i Sveio i dag. Ally var ikke padlet siden Sølensjøen i sommer og det var fint igjen å sakte sige utover en større vannflate. Det var stille og rolig på Vigdarvatnet i dag. Jeg var også rimelig tidlig ute. To stenger hadde jeg i bruk for det meste. En stang med en flytewobbler og en med en større sluk på 20g. Ikke mye kjenning med fisken. Det ble en liten en som fikk svømme videre. Stoppet et sted og gikk opp til et tjønn for å prøve noen kast. Så ut som fin fisk der, men kresen var den.

Jeg sjøsatte ved Lindøy, nær Vigdarheim i vest og padlet til Fjon på østsiden. Til sammen ble det i overkant av en mil i kano i dag. Fint vær uten solskinn, en svak bris. Kaldt var det ikke. Kanskje litt for varmt i vannet fiskemessig. Så forresten et par med havørn, men kameraet mitt var lite samarbeidsvillig da. De kom ganske så nærme på et tidspunkt. Jeg burde nok tatt med det nye kameraet ja.


Omtrent 3 kilometer igjen her

Vigdarheim leirsted ses ca. midt på bildet

Vigdarvatnet er fiskerikt med store bestander av både ørret og røye. Også laks går opp i vannet fra Ålfjorden i øst. Vigdarvatnet er ganske spennnende padlemessig. Det er mange øyer, holmer og skjær. Vannet er også inndelt i to hovedbassenger, et i sør og et i nord nær Sveio sentrum. Den aller sørligste delen ligger i Haugesund kommune og dermed også i Rogaland. Vigdarvatnet er blant de største innsjøene i Hordaland. Vannet er også bl.a. nevnt i Øystein Køhns bok "Padleperler" fra 2008 utgitt på Cappelen Damm der vannet inngår i en av de omtalte padlerutene.

Fiskekort kjøpes enkelt med mobiltelefon. Koster da 62 kroner for et døgn. Da kan man fiske i hele vassdraget der noen vann også nok har en større gjennomsnittsstørrelse på ørreten enn hva Vigdarvatnet kan fremvise. Det er Vigdar Grunneierlag som forvalter fisket i vassdraget.

5 kommentarer:

Andreas sa...

Så ut som en fin dagstur! :-)

Frank sa...

Den turen der tok jeg også, tur/retur vigdarheim- fjon med ally. Jeg tok turen tidlig på våren for over 3 år siden.
Prøvde allskens sluker/ spinner/ wobbler, prøvde tilogmed markdrag, fikk absolutt ingenting....................

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Jeg antar det var noe for varmt vann nå for de store fiskfangstene, samt at jeg lå for langt fra land stor sett. Tipper mai/juni er bedre for slikt. Sjekk innlegget fra juni i fjor der jeg og Mikkel dorget. Da gikk vi helt opp i land og fikk bra med fisk.

:)

Anonym sa...

kan du ha spørsmåls runde???

Roar sa...

Hei! Er det mulig å padle helt ned til Fjon og ut i Ålfjorden?

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.