tirsdag 16. oktober 2012

Fiskeguide for Hardangervidda


Boka er tidligere såvidt nevnt her i bloggen. Har hatt den noen år nå og den er godt gjennomlest flere ganger. Igjen og igjen tas den fram når Hardangervidda kommer opp som aktuelt turmål, eller bare for å kunne drømme seg bort på vidda.

Det er Tore Qvenild som står bak dette praktverket, som jeg vil kalle den. Boka er en revidert utgave av boka "Hardangervidda - fiske og fjelliv" som Qvenild ga ut i 2004. Denne utgaven kom i 2009. Et virkelig godt bildemateriale av til tider høy kvalitet går igjen gjennom hele boka.

Tore Qvenild er biolog og fiskeforvalter av yrke. Boka er altså skrevet av en fagmann. Han er svært godt kjent på Hardangervidda hvor han både har fisket og forsket i mange år. Boka gir en fin beskrivelse av områdene på Hardangervidda hva fiske angår. Alle vassdragene er beskrevet. Også mye fin info om liv og levnad på vidda finner vi mye av i teksten. Boka er virkelig verdifull lesning for viddefiskeren. Jeg plasserer boka blant de aller viktigste kildene for info om fiske på Hardangervidda. Et "must" rett og slett for oss sportsfiskere.

Boka er gitt ut på Tun forlag. Er på 222 sider. ISBN: 9788252932515.

2 kommentarer:

Bernt Jarle Vatland sa...

Kor langt sør/sørvest er Hardangervidda definert i denne boka. Står det noko om fiske på Haukeli der til dømes?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Songa- og Boravassdraget er nevnt samt områdene til Røldal fjellstyre nord for Haukeli. Du finner trolig mer spesifikk og nyttig info om Haukeliområdet her i bloggen min enn i boka. Det er områdene rundt de store vassdragene på vidda; Kvenna og Lågen samt områdene nord til Finse + vestvidda som er hovedtyngden i boka. Endel også om østvidda.

:)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.