søndag 21. oktober 2012

Noen timer ved Skjoldafjorden


På Haugalandet, her jeg bor, er Skjoldafjorden et ganske sikkert kort når det gjelder sjøørret. Fjorden er en såkalt terskelfjord med trangt og grunt utløp (Skjoldastraumen). Det er mange bekker og småelver som drenerer ut i fjorden og dermed skaper gode forhold for sjøørreten. Mange gytebekker altså. Tettheten av sjøørret er rimelig stor i fjorden. Det vil jeg tørre å påstå.

Noen formiddagstimer i dag var jeg på en hotspot i Skjoldafjorden for å se om det var noen overvintrere som ville smake sluken. Det var det! Et tosiffret antall ble det der 3 stk. var rundt 7-8 hekto. Mange halvkilos. Feite og blanke! Kun én gyter, en slank en på over halvmeteren. Alle som en fikk svømme videre. Herlig vær i dag. Stille. Høsten er grei da.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Flotte bilder Bjarne og fin fisk du drar i land!
Håper du vil følge meg på bloggen min: Call of the wild.

http://magnusvillmark.blogspot.no/

Mvh Magnus Marthinsen

Unknown sa...

Det ser ut som bildene er tatt ved Eivindsvatnet i Haugesund

Anonym sa...

Nydelig rapport fra en pen plass! Keep up the good work!

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige kommentarer! :)

Anonym sa...

Hei! Jeg er helt fersk i sjøørretfiske. Lurer på om du har lyst å gi meg ett tips om hvor du fisker? Har prøvd skjoldastraumen en gang men det var ved brua. Lite koselig å stå der. Også fikk jeg ikke noe... Om du har lyst til å dele så hadde det vært supert om du gidder å tipse meg på borre.bakken@hotmail.com. Skjønner selvfølgelig om du ikke vil dele info, men jeg spør alikevel:-) Mvh Børre

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei Børre! Du har fått et tips pr mail ;)

:)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.